Mainos

Myrsky aiheuttanut viivästyksiä liikenteeseen

Rajut syysmyrskyt ovat aiheuttaneet viivästyksiä niin maa- kuin lentoliikenteeseenkin.

Myrskyn vuoksi sähköt ovat olleet poikki paikoitellen Keski-Suomessa eilisillasta asti. Myös junaliikenne Seinäjoki-Haapamäki-Jyväskylä-rataosalla on takkuillut. Myös esimerkiksi Tampere-Turku-rata on poikki puun kaaduttua sähkölinjojen päälle.

Sähkökatkosten lisäksi myrsky on kaatanut puita radalle, jonka vuoksi junat ovat kulkeneet alennetuilla nopeuksilla. VR:n mukaan junaliikenteessä on ollut jopa reilun tunnin myöhästymisiä, jotka on korvattu bussikuljetuksin.

Toistaiseksi VR:llä ei ole tietoa milloin tilanne normalisoituu.

Myrskyn aiheuttamia vahinkoja on luonnehdittu pahimmiksi sitten 80-luvun puolivälin, jolloin Manta-niminen myrsky pyyhälsi Suomen yli.

Lentoliikenteessä viivästyksiä

Myös lentoliikenteeseen on odotettavissa viivästyksiä illan kuluessa. Finnairin mukaan jotkut lennot voivat viivästyä, jos sää huononee nykyisestä. Pääasiassa viivästykset tulevat koskemaan kotimaanlentoja.

Toistaiseksi tilanne Helsinki-Vantaan lentokentällä on normaali. Päivän aikana vain pari lentoa on peruutettu, muutoin kova tuuli ei ole vaikuttanut lentoliikenteeseen.

Myös Ahvenanmaalla myrskytuhoja

Syysmyrsky riepotteli myös ahvenanmaalaisia Manner-Suomen tyyliin. Vahinkoa syntyi, kun myrsky kaatoi puita teiden, autojen, talojen ja sähköjohtojen päälle.

Lento- ja lauttaliikenne häiriintyi siinä määrin, että postinkulku estyi, ja myös presidentti Tarja Halosen vierailu saarella peruuntui. Halosen piti avata maakuntapäivien syksyn ensimmäinen istunto.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.