Mainos

Myrkytyksistä epäilty hoitaja vangittiin

Nuorta nokialaista sairaanhoitajaa syytetään muun muassa kahdesta murhasta ja murhan yrityksestä. Epäilty kiistää kaikki rikokset.

Kehitysvammaisten myrkyttämisestä epäilty sairaanhoitaja on vangittu Tampereella. Vuonna 1981 syntynyt naishoitaja vangittiin epäiltynä todennäköisin syin kahdesta murhasta, törkeästä pahoinpitelystä ja murhan yrityksestä.

Sairaanhoitajan epäillään muun muassa myrkyttäneen 54-vuotiaan miehen ja 79-vuotiaan naisen työpaikallaan Ylisen kuntoutuskeskuksessa Ylöjärvellä kuun vaihteessa. Sairaanhoitaja kiistää teot.

Kasvonsa valokuvaajilta peittänyt naishoitaja vangittiin suljetussa oikeudenkäynnissä Tampereella sunnuntaina. Turun käräjäoikeus ei päästänyt yleisöä kuulemaan edes asian suljetuksi päättämisestä. Asian tuli Tampereelle käsittelemään viikonloppuna päivystysvuorossa ollut Turun käräjäoikeus.

Epäilty on vangittuna Tampereen tutkintavankilassa keskusrikospoliisin mukaan ainakin kaksi viikkoa. Rikoskomisario Paavo Tuominen KRP:n Tampereen yksiköstä kertoo, että nokialaisnainen siirretään Hämeenlinnan vankilaan, jos vangitsemisen jatkuu pidempään.

Asian jatkokäsittelystä vastaa Turun käräjäoikeuden tuomarin Asko Nurmen mukaan Tampereen käräjäoikeus. Nurmi arvioi, että syytteet nostetaan melko pian.

Epäillään monista rikoksista

KRP epäilee sairaanhoitajan myrkyttäneen 54-vuotiaan miehen ja 79-vuotiaan naisen työpaikallaan Ylisen kuntoutuskeskuksessa Ylöjärvellä. Kehitysvammaiset kuntoutuskeskuksen asukkaat kuolivat 26. heinäkuuta ja 5. elokuuta. Pahoinpitelyyn naisen epäillään syyllistyneen 28.-29. heinäkuuta Kurussa ja murhan yritykseen 2.-5. elokuuta Ylöjärvellä. Nainen on ollut kiinniotettuna keskiviikosta lähtien.

Tuominen ei tutkinnallisiin syihin vedoten kerro, liittyvätkö murhayritys ja pahoinpitely myrkytyksiin tai naisen hoitotyöntehtäviin. Poliisi vaikenee myös murhayrityksen ja pahoinpitelyn tekotavoista ja uhreista. Poliisi ei ole myöskään kertonut, mistä tai keneltä myrkytysepäilyt lähtivät liikkeelle.

Ylisen kuntoutuskeskus on Pirkanmaan sosiaalipalvelujen kuntayhtymän omistama laitos, joka tarjoaa sekä vakituista että lyhytaikaista laitoshoitoa kehitysvammaisille. Laitoksessa on 300 asiakaspaikkaa ja suunnilleen saman verran työntekijöitä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.