Mainos

Myrkyttämisistä epäillyn tausta tuli yllätyksenä hoitolaitokselle

Nuorta sairaanhoitajaa syytettiin keväällä Tampereen käräjäoikeudessa omaisuusrikoksista. Nainen jätettiin kuitenkin tuomitsematta kohtuuden nimissä.

Myrkyttäjäksi epäillyn sairaanhoitajan tausta on tullut yllätyksenä Ylisen kuntoutuskeskuksen väelle. Oikeus jätti naisen toukokuussa tuomitsematta omaisuusrikoksista. Yliseltä kuitenkin vahvistetaan, että epäilty on varmasti sairaanhoitaja.

- Hän valmistui erittäin hyvillä arvosanoilla vuonna 2004, kertoo Pirkanmaan sosiaalipalvelujen kuntayhtymän johtaja Maarit Lähteenniemi-Pekkinen.

Nokialaista 26-vuotiasta epäiltyä syytettiin toukokuussa Tampereen käräjäoikeudessa omaisuusrikoksista. Oikeus jätti hänet tuomitsematta kohtuuden nimissä. Perusteluina olivat naisen työnantajalleen maksamat korvaukset varkauksista sekä se, että hänen työnsaantiaan hoitoalalla ei haluttu vaikeuttaa.

Vuosina 2004-2006 tapahtuneista varkauksista ei tullut merkintää rikosrekisteriin.

Lähteenniemi-Pekkinen toteaa, että työnantaja voi saada tietoa vain tuomituista rangaistuksista, jotka on merkitty rikosrekisteriin. Muuten tietoja saa vain, jos työnhakija haluaa niistä kertoa.

- Rekrytoinnissa meni kaikki kuten pitääkin. Sen tämä kuitenkin aiheuttaa, että haastatteluvaihe menee tiukemmaksi, ja aion myös selvittää töihin ottamisen käytännöt.

Epäilty aloitti työt hoitokodissa Ylöjärvellä heinäkuun alussa. Hänen epäillään myrkyttäneen kaksi hoitokodin kehitysvammaista asukasta. Lisäksi naista epäillään kolmannen asukkaan murhayrityksestä sekä Kurussa tapahtuneesta törkeästä pahoinpitelystä, jonka kohde ei ollut kehitysvammainen. Kaikissa tapauksissa tekotavaksi epäillään myrkyttämistä.

Kohtuullistaminen ei ole jokapäiväistä

Laamanni Pekka Lankinen Tampereen käräjäoikeudesta vahvistaa, että nainen jätettiin tuomitsematta viime toukokuussa. Hän ei tunne asiaa itse tarkemmin mutta tietää, että oikeus on soveltanut päätöksessään rikoslain tuntemia kohtuullisuusperusteita.

Lankisen mukaan perusteiden soveltaminen on varsin harvinaista.

- En tiedä, onko syyttäjä hakenut päätökseen muutosta. Syyttäjän roolina näissä ratkaisuissa on rikosvastuun toteuttaminen, ja hän voi hakea muutosta, jos katsoo oikeuden käsitelleen asian liian lempeästi.

Tapausta tutkiva keskusrikospoliisi on jatkanut epäillyn ja todistajien kuulemista. Tutkinnanjohtaja Paavo Tuominen kertoi, että epäillyissä myrkytyksissä käytetty aine on tutkittavana Helsingin yliopiston oikeustieteen laitoksella. Lausuntojen valmistuminen voi kuitenkin kestää viikkoja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.