Mainos

Myrkyttämisepäily: Kaikki uhrit eivät olleet kehitysvammaisia

Naista epäillään törkeästä pahoinpitelysta, jonka uhri ei ollut kehitysvammainen. Kuntoutuskeskus on järjestänyt kriisiapua työntekijöilleen.

Myrkyttäjäksi epäillyn sairaanhoitajan kaikki uhrit eivät olleet Ylöjärven hoitolaitoksessa asuvia kehitysvammaisia. Nokialaista 26-vuotiasta naista epäillään myös vapaa-aikana lähikunnassa tehdystä törkeästä pahoinpitelystä, jonka kohde ei ole kehitysvammainen.

Tutkintaa johtava rikoskomisario Paavo Tuominen KRP:stä vahvistaa, että naista epäillään Kurussa tapahtuneesta törkeästä pahoinpitelystä, joka ei kohdistunut kehitysvammaiseen ihmiseen. Kaikissa tapauksissa tekotavaksi epäillään myrkyttämistä.

Ylisen kuntoutuskeskuksessa kuolleet kaksi asiakasta asuivat vierekkäisissä huoneissa. Hoitajaa epäillään myös murhayrityksestä, joka kohdistui lähihuoneessa asuvaan 72-vuotiaaseen mieheen. Hän oli muutaman päivän huonossa kunnossa, mutta selvisi hengissä.

Hoitaja kiistää kaikki syytökset. Eilen vangittu nainen on Tampereen tutkintavankilassa. Jos hän vaatii pääsyä vapaaksi, uusi vangitsemisoikeudenkäynti pidetään aikaisintaan kahden viikon kuluttua.

KRP epäilee hoitajan myrkyttäneen 54-vuotiaan miehen ja 79-vuotiaan naisen työpaikallaan Ylisen kuntoutuskeskuksessa Ylöjärvellä. Asukkaat kuolivat 26. heinäkuuta ja 5. elokuuta. Näiden väliin sijoittuu epäilty törkeä pahoinpitely Kurussa 28.-29. heinäkuuta sekä epäilty murhan yritys , joka on ajoitettu välille 2.-5. elokuuta.

KRP:n arvion mukaan tutkinta kestää useita kuukausia.

Hoitolaitos järjesti kriisiapua

Ylisen kuntoutuskeskuksessa järjestettiin viime viikonloppuna kriisipäivystys tapahtumista järkyttyneille työntekijöille. Osastoilla oli tieto, mihin puhelinnumeroon he saivat ottaa yhteyttä. Epäilty rikossarja tuli julki viime perjantaina.

- Asiaa työstetään vielä pitkään kaikilla osastoilla. Tämä on tietysti koskettanut kaikkia, mutta täällä on nyt turvallista. Elämä jatkuu entiseen malliin ja asiakkaat saavat hyvän hoidon, kuvailee vs. hoitotyön johtaja Vuokko Sivula.

Hän kertoo, että asukkaiden omaiset ovat soitelleet kuntoutuskeskukseen aika paljon. He ovat kyselleet tapahtumista ja olleet huolestuneita omaisistaan.

- Olemme saaneet myös positiivista palautetta. Omaiset ovat kantaneet huolta kokeneiden työntekijöidemme jaksamisesta. Jos joku omaisista haluaa saada kriisiapua, voimme sitä ilman muuta järjestää.

Hoitolaitoksessa on 300 asiakaspaikkaa ja suunnilleen saman verran työntekijöitä. Sivula kertoo, että osa kehitysvammaisista asukkaista pystyy ymmärtämään ainakin jossain määrin, mitä on tapahtunut.

- Työntekijät käyvät näitä asioita läpi niiden asiakkaiden kanssa, jotka tuntevat siihen tarvetta. Myös asiantuntijoita pyydetään apuun tarpeen mukaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.