Mainos

Myrkytetty venäläisagentti kuoli Lontoossa

Venäläisen toimittajan Anna Politkovskajan murhaa tutkinut Aleksandr Litvinenko menehtyi yöllä lontoolaisessa sairaalassa. Kuolinsyy ei vielä ole selvillä. Litvinenko tunnettiin kärkkäänä Venäjä-kriitikkona.

Aleksandr Litvinenkon tila huononi eilisen aikana merkittävästi ja hän vietti viimeiset hetkensä kriittisessä tilassa hengityslaitteessa lontoolaisessa sairaalassa. Sairaala vahvistaa Litvinenkon kuoleman.

Lääkärit kertoivat jo aiemmin että Litvinenkon tila ei johdu talliummyrkytyksestä, kuten oli arveltu. Lääkärit ilmoittivat, että myös radioaktiivinen myrkytys on epätodennäköinen. Lukuisista testeistä huolimatta ei ole tiedossa, mikä 43-vuotiaan Litvinenkon oireet ja lopulta kuoleman aiheutti.

Aiemmin Litvinenkon röntgenkuvissa näkyneet "epätavalliset esineet" ovat osoittautuneet hoidossa käytetyn lääkeaineen aiheuttamiksi varjoiksi.

Anna Politkovskajan murhaa tutkinut Litvinenko yritettiin myrkyttää lontoolaisessa sushi-baarissa marraskuun ensimmäisenä päivänä. Hänen uskotaan saaneen tietoonsa Politkovskajan tappajat.

Litvinenkon ystävät syyttivät Venäjän "pahoja voimia" Litvinenkon kuolemasta. Venäjä kiistää väitteet. Kremlin edustaja pahoitteli Litvinenkon kuolemaa ja sanoi, että asia kuuluu Britannian poliisille eikä heille.

Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n entinen upseeri Litvinenko muutti Britanniaan kuusi vuotta sitten. Sittemmin hän sai Britannian kansalaisuuden.

Litvinenko tunnettiin Venäjän presidentin Vladimir Putinin ja tämän hallinnon kärkkäänä kriitikkona. Venäjä on kiistänyt jyrkästi, että sillä olisi mitään tekemistä tapauksen kanssa.

(MTV3-Reuters-AP-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.