Mainos

Myrkkyviina vaatinut yli sata uhria Venäjällä

Myrkkyviinan vuoksi on sairastunut jo kaikkiaan yli 2500 ihmistä. Tilastojen mukaan noin 42 000 venäläistä kuolee vuosittain juotuaan myrkyllistä alkoholia.

Venäjällä 101 ihmistä on kuollut ja yli 400 ihmistä on joutunut sairaalaan viime viikkoina juotuaan myrkyllistä alkoholia, kertovat maan terveysviranomaiset.

Myrkkyviinan vuoksi on sairastunut kaikkiaan yli 2500 ihmistä. Pahiten ongelma on iskenyt Belgorodin alueelle, missä 44 ihmistä on kuollut.

Myös Pihkovan alueella Latvian rajan tuntumassa on viety sairaalaan yli 400 myrkkyviinaa juonutta ihmistä. Pihkovassa viinaan on kuollut 15 ihmistä. Alueelle on tapausten takia julistettu hätätila, ja poliisilla on lupa testata alkoholin myyjiä pistokokein. Terveysviranomaiset arvelevat kuitenkin myrkkyjuoman olevan peräisin laittomista lähteistä, sillä suurin osa sairastuneista on kodittomia.

Venäläisten uutistoimistojen mukaan ihmisiä on kuollut myös muun muassa Irkutskissa Siperiassa ja Kirovissa Uralilla.

Viinan aiheuttamat kuolemantapaukset eivät ole Venäjällä sinänsä harvinaisia, sillä tilastojen mukaan noin 42 000 venäläistä kuolee vuosittain juotuaan myrkyllistä alkoholia. Erityisen vaarallisia ovat kotipolttoiset valmisteet, jotka usein sisältävät metanolia tai muita myrkyllisiä aineita.

(MTV3-STT-Reuters-BNS-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.