Mainos

Myrkkysavu ajoi lohjalaiset sisätiloihin

Osaa Lohjan asukkaista kehotettiin illalla pysymään sisätiloissa myrkyllisen savun takia.

Junaradan vieressä Tammirinteentiellä paloi muovisia putkia, jotka päästivät ilmaan runsaasti erittäin myrkyllistä savua. Palon vuoksi Muijalan, Immulan, Ventelän ja Perttilän alueilla asuvia ihmisiä kiellettiin liikkumasta ulkona.

Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta kello 18.15. Palokunnan saapuessa roihu oli täyden palon vaiheessa ja savu erittäin sankkaa.

- Ensin savu nousi ylös ja sitten se alkoi kulkea maata pitkin. Tuolloin annoimme viranomaistiedotteen. Palopaikan välittömässä läheisyydessä ei ole asutusta, mutta jonkin matkan päässä kyllä. Myrkyllinen savu olisi voinut aiheuttaa ihmisille esimerkiksi hengitysvaikeuksia, kertoo päällystöpäivystäjä Jukka Ekholm Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta.

Palo oli vaikeassa paikassa, ja sitä oli hankala sammuttaa. Ekholmin mukaan noin 4-5 metrin korkuinen putkipino paloi lähes maan tasalle.

Palon epäillään saaneen alkunsa lasten tulitikkuleikeistä.

- Alueella on nähty pikkupoikia leikkimässä, eikä mitään muuta luonnollista syytä palolle ole löytynyt. Poliisi tutkii asiaa, kertoo Ekholm.

Palo saatiin sammutettua kello 19.30 mennessä. Paikalla oli viisi sammutusautoa ja kolme säiliöautoa. Palo levitti maastoon myös toisia paloja, joita jouduttiin sammuttamaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.