Mainos

Myrkkylautta saavutti Habarovskin

Myrkkypitoisuudet vedessä ovat olleet sen verran pieniä, että viranomaiset ovat päättäneet olla katkaisematta Habarovskin vedensaantia.

Kiinalaisesta kemiantehtaasta jokeen päässyt bentseeni saavutti tänään Habarovskin kaupungin Venäjän Kaukoidässä. Viranomaisten mukaan myrkkypitoisuudet eivät kuitenkaan ole nousseet ihmiselle vaaralliselle tasolle.

Amurjoen vedestä otettiin tänään näytteitä muutaman tunnin välein. Koska myrkkypitoisuudet ovat olleet pieniä, viranomaiset ovat päättäneet olla katkaisematta Habarovskin vedensaatia, kertoi Venäjän hätätilaministeriön edustaja uutistoimisto RIA-Novostin mukaan.

Kiinan Songhuajokeen pääsi sata tonnia bentseeniä ja nitrobentseeniä kemiantehtaassa marraskuussa sattuneen räjähdyksen jälkeen.

Myrkkypitoisuuksien odotettiin olevan suurimmillaan Habarovskissa kohdalla huomenna, mutta jäävän silti maksimiarvojen alapuolelle. Kaikkiaan myrkkylautalta kestää nelisen vuorokautta lipua 600 000 asukkaan kaupungin läpi.

Kiinalaiset ovat yhdessä venäläisten kanssa rakentaneet väliaikaisen padon suunnatakseen myrkkylautan pois Habarovskin vedenottoalueelta. Kaupunkiin on myös varattu puhdasta juomavettä.

Kiina on taistellut tällä viikolla myös toista vakavaa myrkkyvuotoa vastaan eteläisessä Guangdongin maakunnassa, missä Beijiangjokeen on päässyt suuria määriä kadmiumia. Myrkkylautta oli tänään matkalla kohti kymmenen miljoonan asukkaan Kantonin kaupunkia. Myrkyn takia vedensaanti on poikki tuhansilta jokivarren asukkailta

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.