Mainos

"Myrkkykarkit" luultavasti neljän pojan päähänpisto

Helsingin Torpparinmäen irtokarkkijupakassa on mitä ilmeisimmin kyse koulupoikien älyttömästä päähänpistosta. Neljän alaikäisen pojan epäillään kaataneen pienen määrän laimennettua kuparisulfaattiliuosta S-marketin irtomakeisiin.

Juttua tutkivan komisario Jari Taposen mukaan kyseessä on niin pieni määrä laimennettua liuosta, ettei sen pitäisi aiheuttaa myrkytysoireita. Kukaan ei myöskään ole ilmoittanut poliisille saaneensa oireita karkeista.

-Olemme myös puhuneet Myrkytyskeskuksen kanssa, josta kerrottiin, että kuparisulfaattia käytettiin kymmeniä vuosia sitten nimenomaan oksetusaineena myrkytystapauksissa, Taponen sanoo.

Tapaus alkoi paljastua, kun kaksi karkkiostoksille tullutta koulupoikaa huomasi keskiviikkoiltana kaupan irtokarkkien päällä jotain nestemäistä ainetta. Lisäksi he näkivät karkkien lähellä tuttuja poikia.

Karkkiostoksilla olleet pojat puhuivat tapauksesta kotona vanhemmilleen, jotka puolestaan ilmoittivat asiasta torstaina kauppaan ja poliisille.

-Samoihin aikoihin S-marketin läheisyydestä oli löytynyt kuparisulfaattipullo, jota poliisi ei kuitenkaan ole saanut haltuunsa, Taponen sanoo.

Kuparisulfaattia kemian tunnilla

Neljän pojan epäillään sekaantuneen kuparisulfaattijupakkaan. Heistä yksi on 15-vuotias, yksi 14-vuotias ja kaksi 13-vuotiaita. Iltapäivällä poliisi on puhuttanut neljästä pojasta kahta, jotka ovat teon myös tunnustaneet.

-Pojat olivat keskiviikkona käsitelleet kemian tunnilla kuparisulfaattia. He olivat varastaneet yhden pullon ja lähteneet markettiin. Poikien oman kertomuksen mukaan he olivat kaataneet liuosta karkkien päälle muutamia tippoja, Taponen kertoo.

Marketista poistettujen karkkien laboratoriotutkimukset ovat vielä kesken, mutta koulun tietojen mukaan pojat olivat saaneet haltuunsa korkeintaan puoli desilitraa 1-1,5-prosenttista kuparisulfaattiliuosta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.