Mainos

Myrkkykaasu tappoi Portugalissa

Seitsemän ihmistä sai surmansa varhain tänään lissabonilaisessa yökerhossa, kun kerhon tiloihin heitettiin myrkkykaasupommeja, kertoi poliisi.

Lissabonin verijälkiä

Yli kuusikymmentä muuta joutui sairaalahoitoon, osa heistä hengitettyään myrkkykaasua. Poliisin mukaan Luanda-nimiseen yökerhoon heitettiin kaksi vesipullon kokoista astiaa, jotka sisälsivät vielä tunnistamatonta myrkkykaasua. Samaan aikaan yökerhon sähköjohdot katkaistiin ja juhlakansa joutui paniikkiin.

-Syntyi suuri paniikki ja monet ihmiset joutuivat tallotuiksi, poliisi sanoi. Poliisin mukaan yökerhossa oli satoja ihmisiä iskun sattuessa. Tuntemattomana pysytellyt poliisi sanoi uutistoimisto Reutersille, että uhrit kuolivat luultavasti hengittämiinsä myrkkykaasuihin.

Poliisi sanoi virkavallan tutkivan parhaillaan turvakameran nauhaa tapahtuneesta. Poliisin mukaan uhreista kolme oli naisia ja neljä miehiä. Yksi nainen oli espanjalainen ja kaikki muut angolalaisia. Yökerhon turvallisuusmiehen mukaan isku saattoi olla kosto. Erään silminnäkijän mukaan yökerhon hätäuloskäynnit avattiin nopeasti iskun jälkeen, ja uloskäynnit oli merkitty selvästi.

Isku tapahtui aamuyöstä, kun yökerho oli sulkeutumassa. Tasan kolme vuotta sitten 13 ihmistä sai surmansa ja 13 loukkaantui kun aseistetut miehet hyökkäsivät diskoon ja tuikkasivat sen tuleen Amaranten kaupungissa Pohjois-Portugalissa.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.