Myrkkyhoitajatapaus käräjille huomenna

Salon myrkkyhoitajajutun käsittely alkaa huomenna Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa Salossa.   

Miestä epäillään iäkkään naisen murhaamisesta myrkyttämällä. Esitutkinnassa miehen epäiltiin yrittäneen surmata 87-vuotiaan naisen kolme kertaa aiemminkin ennen tämän kuolemaa.  

Lisäksi miestä epäillään useista taloudellisista väärinkäytöksistä. Juttukokonaisuudessa on tutkittu murhan lisäksi törkeää kavallusta, törkeää kiskontaa ja törkeää maksuvälinepetosta.  

Miestä ja tämän puolisoa epäillään myös valehoitajiksi. Miehen epäillään väärentäneen sekä omansa että puolisonsa tutkintotodistukset.  

Miehen puolisoa on epäilty muun muassa törkeästä petoksesta. Tutkinnanjohtaja Pertti Läksy on aiemmin kertonut, ettei naista epäillä henkirikoksesta. Nainen vastaa oikeudessa kuitenkin syytteisiin omaisuusrikoksista.

Kaksikkoon kohdistuvat tarkat syytteet selviävät huomenna, kun jutun käsittely alkaa Salossa.  

– Uhriin on kohdistunut kaikenlaisia epäiltyjä taloudellisia väärinkäytöksiä, mutta en vielä lähde tarkemmin kommentoimaan, millä nimikkeillä ne syytteessä tulevat olemaan, toisena syyttäjänä jutussa työskentelevä Heli Haapalehto sanoi tänään.  
  
"Hankala asia kaikin tavoin"  
  
Epäillyt rikokset paljastuivat viime vuoden lokakuussa, kun salolaisnaisen sukulaiset ihmettelivät naisen saamaa hoitoa sekä sitä, että vanhuksen tililtä oli kadonnut rahaa.

Haapalehdon mukaan juttukokonaisuuden epäillyt rikokset tapahtuivat viime vuoden aikana. Poliisin mukaan mies on esitutkinnassa kiistänyt teot, joista häntä epäillään. Sen sijaan nainen on poliisin mukaan myöntänyt omaisuusrikokset sekä oman tutkintotodistuksensa väärentämisen.  

– Tämä on poikkeuksellinen tapaus Suomen oloissa. Kaikeksi onneksi tämä on poikkeuksellinen, sillä kyseessä on erittäin valitettava tapaus. Tämä on hankala asia kaikin tavoin, luonnehtii kihlakunnansyyttäjä Haapalehto.  

Haapalehdon mukaan murhasta epäiltyä miestä on määrä kuulla huomenna. Jutun käsittely jatkuu ylihuomenna torstaina muun muassa todistajien kuulemisella.  

Lue myös:

    Uusimmat