Mainos

Myrkkyhoitajan mysteeri kuohuttaa Suomea

Nuorta sairaanhoitajaa epäillään kahden kehitysvammaisen murhan lisäksi myös kahden murhan yrityksestä. Myrkytysepäily on Suomen oloissa poikkeuksellinen.

Ylisen kuntoutuskeskuksessa myrkytettiin heinä-elokuun vaihteessa kaksi kehitysvammaista tavalla, joka puhuttaa Suomea vielä pitkään. Kehitysvammaisten murhista epäillään kuntoutuskeskuksessa työskennellyttä 26-vuotiasta naissairaanhoitajaa. Tapaus on poikkeuksellinen, sillä sairaanhoitajien saamat murhasyytteet ovat Suomessa erittäin harvinaisia.

Epäilysten tultua ilmi nokialaissairaanhoitaja oli ehtinyt työskennellä Ylöjärvellä sijaitsevassa kuntoutuskeskuksessa vain kuukauden. Hoitaja irtisanottiin hänen ollessa vielä koeajalla.

Sairaanhoitaja pidätettiin keskiviikkona 8. elokuuta ja vangittiin sunnuntaina 12. elokuuta.

Naista epäillään kahden murhan lisäksi myös kahdesta murhanyrityksestä.

Heinäkuun lopussa naisen epäillään yrittäneen kahdeksan kuukauden ikäisen lapsen murhaa. Keskusrikospoliisi tutki aluksi Kurussa tapahtunutta lapsen myrkytystapausta törkeänä pahoinpitelynä, mutta nyt rikosnimike on vaihtunut murhan yritykseksi. Myrkytetyn lapsen äiti oli hoitajan käly.

Lisäksi naista epäillään kolmannen Ylisen kuntoutuskeskuksen asukkaan murhan yrityksestä. Elokuun alussa tapahtunut myrkytysyritys kohdistui kuolleiden lähihuoneessa asuvaan 72-vuotiaaseen mieheen. Hän oli muutaman päivän huonossa kunnossa, mutta selvisi hengissä.

Hoitajan hämärä menneisyys

Vammaismurhista epäillyn sairaanhoitajan historia paljastaa pidemmän rikoskierteen. Nainen työskenteli kaksi ja puoli vuotta Nokian Citymarketissa viime joulukuuhun saakka, mutta hänet irtisanottiin marketista mittavan varkaussarjan tultua päivänvaloon. Nainen oli varastanut kaupasta tavaraa yli 40 000 euron edestä.

Tampereen käräjäoikeus totesi naisen syyllistyneen varkauksiin, mutta jätti hänet tuomitsematta.

Käräjäoikeus katsoi, että jos nainen olisi tuomittu vankeusrangaistukseen ja hänelle olisi tullut merkintä rikosrekisteriin, hänen työnsaantimahdollisuutensa hoitoalalla olisivat huonontuneet.

Nainen korvasi kaupalle kiinnijäätyään 20 000 euroa ja oikeus jätti hänet tuomitsematta sakkoihin.

Työpaikanvaihdos hoitui nopeasti

Joulukuun lopussa nainen aloitti työt sairaanhoitajana Nokian terveyskeskuksessa, vuodeosastolla numero 2, jossa on 40 potilaspaikkaa lähinnä pitkäaikaissairaille. Hän työskenteli terveyskeskuksessa alkuvuoden.

Tuona aikana Nokian terveyskeskus teki Nokian poliisille rikosilmoituksen lääkevarkauksista. Anastettuja lääkkeitä voi luonnehtia huumaaviksi lääkkeiksi, jotka on tarkoitettu kovien kiputilojen hoitoon.

Poliisi kuuli naista keväällä epäiltynä pienehkön lääke-erän anastamisesta työpaikaltaan sekä muutamien satojen eurojen varastamisesta eräältä iäkkäältä potilaalta. Epäilty kiisti molemmat rikokset eikä muutakaan näyttöä löytynyt.

Nainen irtisanoutui toukokuussa Nokian terveyskeskuksesta lääkevarkauksien paljastuttua.

Lääkevarkaudet loppuivat vammaismurhasta epäillyn irtisanottua itsensä Nokian terveyskeskuksesta toukokuussa 2007. Poliisi on myöhemmin vahvistanut lääkevarkauksien tapahtuneen murhista epäillyn sairaanhoitajan ollessa työvuorossa.

Keskusrikospoliisi tutkii myös nokialaishoitajan osuutta Nokian terveyskeskuksen vuodeosastolla kevään aikana tapahtuneisiin epäselviin kuolemantapauksiin. Tutkinnan johtajan mukaan naista ei kuitenkaan tässä vaiheessa epäillä syylliseksi potilaskuolemiin.

Työpaikka Ylisiltä samalla viikolla

Epäilty nainen aloitti työnsä Ylisen kuntoutuskeskuksessa Ylöjärvellä heinäkuun alussa.

Hänet rekrytoitiin Ylisen kuntoutuskeskukseen kesäkuussa jo samalla viikolla kun hän oli irtisanoutunut Nokian terveyskeskuksesta. Samalla hänen rikostietonsa tarkistettiin. Naisella ei ollut merkintöjä rikosrekisterissä, sillä Tampereen käräjäoikeus jätti naisen tuomitsematta.

Epäilty on tällä hetkellä vangittuna Tampereen poliisivankilassa.

Tähän mennessä hän on kuulusteluissa kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.