Mainos

Myrkkyhoitajan entinen pomo: Pelkäsin tätä

Useista murhista epäillyn hoitajan entinen työnantaja kertoo MTV:n uutisten haastattelussa vaistonneensa "jotain vakavampaa" jo vuosia sitten. Siksi poliisin paljastama epäilty murhasarja ei yllättänyt hoivapalveluja välittävän Metsätähti-yhtiön toimitusjohtajaa.

- Pikemminkin pelkäsin sitä, että koska alkaa kuulumaan pahoja uutisia lisää, toimitusjohtaja Satu Manner kertoo tuntemuksistaan.

58-vuotias hoitaja työskenteli vuosien 2005–2006 taitteessa keikkaa tekevänä kotihoitajana yhtiössä. Toimitusjohtaja Manner muistaa, että hoitaja jäi jo tuolloin kiinni asiakkaiden kodeissa tapahtuneista varkauksista.

Varkauksien tultua ilmi Manner selvitti välittömästi alaisensa taustat ja teki hänestä rikosilmoituksen. Syytettä rahavarkauksista ei koskaan noussut. Kotihoitoa saaneet iäkkäät asiakkaat eivät muistaneet tapauksia, kun poliisi kysyi niistä vuoden päästä tapahtuneesta.

- Kuulin hoitajan aiemmilta työnantajilta, että hän on yrittänyt myrkyttää sairaalahoidossa olleita potilaita, joiden kunto oli romahtanut ihan tehohoidon tasolle, Manner kertoo yhteydenottojen tuloksista.

Hoitajan työt Metsätähdessä päättyivät lyhyeen, mutta järkyttynyt työnantaja kertoo varoittaneensa terveydenhuollon valvontaviranomaisia hoitajasta. Viestin saivat muun muassa nykyinen sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira sekä Vanhustyön keskusliitto.

- Kerroin, että älkää ihmeessä antako tämän naisen työskennellä ihmisten kodeissa ja kaksistaan asiakkaiden kanssa. Koin kuitenkin suurta voimattomuutta, kun asialle ei tehty mitään, Manner kertoo.

"Lempeä työntekijä"

Manner kertoo, että epäilty hoitaja esiintyi työhaastattelusta avoimesti, eikä ilmassa ollut merkkejä, jotka olisivat antaneet aihetta huoleen. Työnantajan näkökulmasta hän oli myös erityisen ahkera työntekijä.

- Asiakkaat pitivät hänestä erityisesti. Hän oli lempeä ja mukava ihminen. Monet luottivat häneen enemmän kuin muihin hoitajiin, jotka liikkuivat samalla tavalla kentällä.

Varkausepäilyjen tultua julki hoitaja oli Mannerin mielestä kuitenkin hyvän kylmä. Kysymykseen siitä, uskoisiko hän tuntemansa naisen voivan murhata potilaansa, Mannerin vastaa pitkään harkittuaan.

- Valitettavasti näiden taustatietojen perusteella uskon, että vakavia asioita on voinut tapahtua, Manner sanoo vakavana.

Myrkkyhoitajan ex-pomolle murhaepäilyt eivät tulleet yllätyksenä

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.