Mainos

Myräkkäennuste: Keskiviikon paluuliikenteen pahin keli lännessä

Kunnon lumipyry huonontaa ajokeliä keskiviikkona ja torstaina. Tuulet ovat voimakkaita ja sähkökatkot mahdollisia.

Huomenna keskiviikkona on odotettavissa maan länsiosaan runsaita lumisateita ja kovia tuulia. Torstaiaamuun mennessä lunta voi tulla Kokkolasta Porkkalaan kulkevan linjan itäpuolella kymmenkunta senttimetriä. Länsirannikolla suurin osa sateesta on vettä. Läntisillä merialueilla voidaan käydä myrskylukemissa.

Ensimmäiset hajanaiset sateet alkavat jo aamulla lännessä lumena. Toinen, runsaampi sadealue saapuu länteen iltapäivällä ja leviää siitä koko maan yli itään illan ja yön aikana.

– Tämän hetken ennusteen mukaan keskiviikon paluuliikenteen vaikein keli on sisämaassa Länsi-Suomessa, esimerkiksi Tampereen seudulla. Kovin pyry ei ehkä ehdi vielä pääkaupunkiseudulle pahimman ruuhkan aikaan, mutta keli huononee illan mittaan, ennustaa MTV3:n meteorologi Pekka Pouta.

Pahimmat tuulet tulevat suunnilleen samaan aikaan voimakkaimpien sateiden kanssa. Sateiden loppupuolella sateet muuttuvat paikoin rännäksi ja vedeksi.

– Paikalliset tuulituhot ja sähkökatkot ovat mahdollisia, sanoo Pekka Pouta.

Idässä ja pohjoisessa huonoin ajokeli ajoittuu todennäköisesti torstaiaamuun. Torstaina tulee vielä ajoittaisia sateita. Lämpötilat ovat nollassa Savonlinnasta Ouluun ulottuvan linjan länsipuolella.

Loppuviikolla sää kylmenee jälleen.

Lumipyryn etenemistä ja ennustetta voi seurata MTV3:n sääsivuston sadetutkasta. Sivustolta löytyvät lisäksi muun muassa tiesäätiedot, kelikamerat sekä tuulitiedot merisäästä.

Katso alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.