Mainos

Myös Yle mukaan Musiikkitaloon

Yleisradio on tulossa mukaan Helsingin Musiikkitalon rakentamiseen. Kuukausien pähkäilyn jälkeen Ylen hallitus päätti tänään, että Yle osallistuu rahoittamiseen aiemmin sovitulla neljänneksen osuudellaan.

Ylen toimitusjohtaja Mikael Jungnerin mukaan valtiovarainministeriön vastaantulolla oli ratkaiseva merkitys Ylen päätökseen. Valtiovarainministeri Jyrki Katainen lupasi viime viikolla rakentamisen jouduttamiseksi, että valtio sitoutuu lunastamaan Ylen omistusosuuden viimeistään vuonna 2016. Tällöin Musiikkitaloa erityisesti kaipaava Radion Sinfoniaorkesteri siirtyisi talon vuokralaiseksi. Kataisen esityksen ansiosta Yle voi nyt rahoittaa rakentamisen lainoituksella ilman riskejä. Ellei Yle itse saisi myytyä osuuttaan, valtio tulisi hätiin.

- Sopimusta ei ole vielä kirjoitettu, mutta olen aina luottanut Kataisen sanaan, naurahti Jungner MTV:n uutisten haastattelussa.

Asia vaatii vielä huomenna kokoontuvan Ylen hallintoneuvoston hyväksynnän. Hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Sasi sanoo MTV:n uutisille uskovansa, että "hallintoneuvosto suhtautuu positiivisesti Ylen hallituksen päätökseen".

Muut rahoittajat, valtio ja Helsingin kaupunki ovat jo aiemmin vahvistaneet mukaantulonsa. 140 miljoonan euron rakennusurakan lisäksi talon sisustaminen aivan valmiiksi maksaa n. 20 miljoona euroa, joten muuttovalmiin Musiikkitalon hinta on 160 miljoonan euroa.

Valtio maksaa talosta puolet, toinen puolikas jakautuu kaupungin ja Ylen kesken. Kaikkia omistajia edustavan Musiikkitalon hallituksen odotetaan huomenna tiedottavan rakennushankkeen lopullisesta vahvistumisesta.

Ylen päätöksen ansiosta Musiikkitalon rakentaminen pääsee vauhtiin heti, kun pohjatyöurakka valmistuu elokuussa. Klassisen sekä viihdemusiikin palvelukseen tulevan talon avajaisia on lupa odottaa vuonna 2011.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.