Mainos

Myös Yhdysvallat kiristi turvajärjestelyjä

Esimerkiksi nestemäisiä aineita, kuten virvoitusjuomia, hiusgeeliä tai kosteusvoiteita, ei saa kuljettaa lentokoneeseen.

Yhdysvallat ei ole löytänyt todisteita, joiden mukaan sitä vastaan olisi suunnitteilla terrori-iskuja. Asiasta ilmoitti maan sisäisestä turvallisuudesta vastaava ministeriö.

Ministeriö tutki asiaa sen jälkeen, kun brittiviranomaiset ilmoittivat paljastaneensa terrori-iskusuunnitelman, joka koski Britanniasta Yhdysvaltoihin suuntautuvaa lentoliikennettä.

Paljastunut terrori-iskuaikeen suunnittelu oli jo pitkällä, viimevaiheissaan, sanoo Yhdysvaltain sisäisen turvallisuudesta vastaava ministeri Michael Chertoff. Hänen mukaansa moni seikka viittaa siihen, että kyse olisi al-Qaida -terroristiverkoston hankkeesta. Varmuutta tästä ei kuitenkaan ole.

Terrori-iskun uhka kohdistui kolmeen amerikkalaiseen lentoyhtiöön, kertoo Chertoff. Hänen mukaansa kyseessä on kolme Britannian ja Yhdysvaltain välillä liikennöivää lentoyhtiötä.

Brittiläisen uutiskanava Sky Newsin tietojen mukaan terroristit aikoivat räjäyttää United Airlinesin, American Airlinesin ja Continental Airlinesin matkustajakoneita.

Britannian viranomaiset saavat avukseen amerikkalaisia lentoturvaviranomaisia, Chertoff kertoi Washingtonissa. Suunnitelma koski lentoja Britanniasta Yhdysvaltoihin.

Yhdysvalloissa lentoliikenne on ministeriön arvion mukaan turvallista, koska uhkiin on varauduttu ennakkoon.

Yhdysvaltain sisäisestä turvallisuudesta vastaava ministeri Michael Chertoff.

Yhdysvallat on kuitenkin kiristänyt kaupallisen lentoliikenteen turvajärjestelyjä. Britanniasta tulevassa lentoliikenteessä turvataso on vakava eli punainen. Muilla lennoilla turvataso on nostettu korkeaksi eli oranssiksi.

Käytännössä määräys tarkoitta tarkempia turvatarkastuksia. Esimerkiksi mitään nestemäisiä aineita, kuten virvoitusjuomia, hiusgeeliä tai kosteusvoiteita, ei enää saa kuljettaa lentokoneeseen.

(MTV3-STT-Reuters)

LUE MYÖS:

LUE MYÖS:

LUE MYÖS:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.