Mainos

Myös Urpilainen rajoittaisi ulkomaisen työvoiman käyttöä

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen jakaa puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Eero Heinäluoman käsityksen, jonka mukaan työperäisen maahanmuuton ehtoja ei saa höllentää.

Urpilaisen mukaan puolue ei ole muuttanut maahanmuuttopoliittista linjaansa, vaikka hallituksen esitys EU:n ulkopuolisen työvoiman rekrytoinnin helpottamisesta ei saakaan kannatusta oppositiolta. SDP perustelee kantaansa korkealla työttömyydellä.

- SDP ei ole muuttanut maahanmuuttopoliittista linjaansa, vaan hallitus on löysentämässä työperäistä maahanmuuttoa. Meidän lähtökohtamme on se, että kun maassa on 300 000 työtöntä, niin tässä tilanteessa ei ole järkevää lisätä työperäistä maahanmuuttoa niillä aloilla, jossa Suomessa työttömyys on korkea.

- Tietenkin me tarvitsemme pidemmällä aikavälillä työvoimaa ulkomailta. On selvää, että jos joihinkin työtehtäviin tai joillekin aloille ei löydy Suomesta tekijää, niin on ymmärrettävää että haetaan työntekijöitä ulkomailta.

SDP haluaisi ulkomaisen työvoiman käytölle myös lisää valvontaa.

- Ulkomaista työvoimaa käytetään hyväksi ja pahimmassa tapauksessa Suomeen on syntymässä kahdet työmarkkinat. ulkomaalaisten ja kantaväestön työmarkkinat. Tätä ei pidä hyväksyä.

Urpilaisen mukaan hallituksen pitäisikin nyt keskittyä ensisijaisesti kotimaan työttömyysongelmaan.

- Kyllä oppositio on ollut tässä asiassa yhtenäinen eli me haluamme jatkaa nykykäytännöllä emmekä löysentää maahanmuuttopolitiikkaa, Urpilainen sanoo.

Eero Heinäluoma kohahdutti sanomalla Hufvudstadsbladet-lehden haastattelussa, että hallituksen arvio työperusteisen maahanmuuton tarpeesta on täysin pielessä. Heinäluoma mukaan talouden taantuma on olennaisesti vähentänyt ulkomailta saapuvan työvoiman tarvetta. Kansanedustaja puolusti myös niitä suomalaisia, jotka katsovat, ettei maahanmuuttoa pidä lisätä.

Katso Outi Airolan raportti Kokkolasta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.