Mainos

Myös suomalaisia jäi eristyksiin Machu Picchuun

Perussa noin 1 500 turistia on jäänyt loukkuun Machu Picchun inkakaupunkiin maanvyörymän vuoksi. Joukossa on myös suomalaisia, mutta heillä ei ole hätää.

Suomen Perun-suurlähetystöstä vahvistettiin, että 32 hengen ryhmä suomalaisia turisteja on satojen muiden kanssa jäänyt saarroksiin, kun maanvyörymä katkaisi Machu Picchuun johtavan rautatien eilen. Rautatie on käytännössä ainoa keino päästä Machu Picchulle ja sieltä pois. Maanvyöryssä menehtyi ainakin yksi ihminen ja kymmenkunta ihmistä on kateissa. Viranomaisten mukaan uhrien joukossa ei ole turisteja.

Konsuli Tiina Rinne-Aguilarin mukaan kaikki matkailijat on löydetty. He ovat hotellissa turvassa ja odottavat helikopterikuljetusta pois Machu Picchulta.

Suurlähetystössä oltiin pitkään pimennossa siitä, onko saarroksiin jääneiden turistien joukossa suomalaisia. Myöskään suomalaisryhmän Machu Picchulle vienyt matkanjärjestäjä Media-matkat ei pystynyt antamaan tietoja tiedotusvälineille tai omaisille.

"Suomalaistenhan ei ole mikään pakko ilmoittautua kohdemaan suurlähetystöön, vaikka se olisi suositeltavaa erityisesti tällaisessa maassa, jossa sattuu kaikenlaista, on paljon reppumatkailijoita ja muita itsenäisiä turisteja. Kyllä toivoisi, että erityisesti tällaisten ryhmämatkojen matkanjärjestäjät ottaisivat meihin yhteyttä", pääkaupungista Limasta tavoitettu Rinne-Aguilar sanoi puhelimessa.

Presidentti kääri hihat

Perun presidentti Alejandro Toledo sattui olemaan läheisessä Cuzcon kaupungissa maanvyörymän sattuessa. Hän on ryhtynyt koordinoimaan pelastus- ja raivaustöitä. Presidentti myös lainasi helikopterinsa pelastustoimiin ja sanoi määränneensä sotilashelikopterit kuljettamaan turistit pois raunioilta.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 11.04.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.