Mainos

Myös SLU käytti satoja tuhansia urheilijoiden rahoja

Myös Suomen liikuntajärjestöjen kattojärjestö SLU on käyttänyt urheilijoiden rahoja toimintansa ylläpitämiseen. SLU lainasi 2000-luvun alussa urheilijoiden valmennusrahastosta kolme kertaa 100 000 euroa.

2000-luvun alussa Suomen liikunta ja urheilu kärsi talousvaikeuksista. Tällöin syntyi idea rahan lainaamisesta urheilijoiden valmennusrahastosta.

- SLU:n likviditeetti ei riittänyt vuodenvaihteessa ja sillloin pyydettiin lainaa tukisäätiöltä ja tarjouduttiin maksamaan markkinoita parempaa korkoa. Tää muutaman kuukauden laina kolme kertaa saatiin ja se maksettiin aina vuoden alussa takaisin, kertoo MTV:n uutisille SLU:n pääsihteeri Teemu Japisson.

YLEn Urheiluruutu kertoi eilen Hiihtoliiton lainanneen rahaa urheilijoidensa valmennusrahastosta.

Urheilijat tallettavat valmennusrahastoon muun muassa sponsoritulojaan, joita he nostavat urheilukuluihinsa. Rahastoa hallinnoi SLU:n perustama Suomen Urheilijoiden Tukisäätiö. Säätiön asiamiehen mukaan urheilijoiden rahojen lainaaminen SLU:lle oli säätiölain mukaista varojen sijoittamista, vaikkakin vähän tavallista suuremmalla riskillä.

- Sillä hetkellä saimme SLU:lta paremman tuoton mitä olisimme saaneet esimerkiksi

määräaikaistalletuksilla pankeista riski on suurempi ja vastaavasti myös sitten se tuotto on suurempi, sanoo Suomen urheilijoiden tukisäätiön asiamies Rainer Anttila.

MTV:n uutisten tietojen mukaan viidestä säätiöstä kaksi on lainannut urheilijoiden rahoja rahavaikeuksissa oleville emoliitoilleen. Muissa rahat on sijoitettu pääasiassa arvopapereihin ja rahastoihin.

Patentti- ja rekisterihallitus selvittää nyt ovatko lainoja myöntäneet säätiöt toimineet säätiölain mukaisesti, eli saaneet lainoilleen muun muassa riittävän tuoton ja vakuudet.

SLU:n lainoista PRH kuuli MTV3 Uutisilta.

Myös kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin haluaa säätiöistä selvityksen. Wallinin mukaan on tärkeä, että valtionapuja myöntävällä ministeriöllä on selkeä kuva siitä, miten osakeyhtiöt ja säätiöt tukevat järjestöjen toimintaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.