Mainos

Myös SanomaWSOY valitti radiotoimilupien jaosta

SanomaWSOY:n sähköinen yksikkö Swelcom ei voinut jäädä katsomaan, kun kilpailija MTV valitti ministeriön toimilupapäätöksistä. Se haluaa varmistaa asemansa ja on edelleen kiinnostunut Radio Novan taajuudesta.

Myös mediatalo SanomaWSOY on valittanut korkeimpaan hallinto-oikeuteen KHO:hon uusista radiotoimiluvista. Konsernin sähköinen yksikkö Swelcom katsoo, että koko toimilupapaketti on otettava uuteen harkintaan nyt, kun MTV on valittanut lupapäätöksistä.

MTV menetti oikeudet nykyisen Sävelradion taajuuksiin ja on vaatinut KHO:ta kumoamaan hallituksen päätöksen. Sävelradiolta vapautuva taajuus on menossa SanomaWSOY:lle. SanomaWSOY sai kaksi uutta valtakunnallista lupaa.

Swelcomin toimitusjohtaja Tapio Kallioja muistuttaa Swelcomin hakeneen ensisijaisesti Radio Novan valtakunnallista taajuutta, mutta yhtiö ei sitä saanut. Muodollisesti Swelcomin valitus koskee saamatta jäänyttä taajuutta, mutta valituksella yhtiö haluaa varmistaa asemansa mahdollisessa uusjaossa.

Yksi syy Swelcomin valitukseen on se, että KHO voi nyt panna toimilupapäätöksen täytäntöönpanokieltoon käsittelyn ajaksi. Se voisi estää Swelcomia aloittamasta toimintaa saamallaan taajuudella.

MTV sai jatkoa Radio Novan toimintaan. Toukokuussa päätetyt toimiluvat ovat vuosiksi 2007-2011.

Radio Nova

Valituksia käsitellään ainakin vuosi

KHO on saanut valituksen myös oululaiselta Arctic Medialta, joka jäi ilman paikallista lupaa. Yhtiön omistaja Kimmo Salonpää katsoo liikenne- ja viestintäministeriön suosineen linjauksissaan suuria toimijoita, vaikka tavoitteena oli vähentää alan keskittymistä.

KHO:sta ei lähdetä arvioimaan, miten pitkään siltä menee valitusten käsittelyyn, mutta tietoliikennealaa koskeviin ratkaisuihin siltä on mennyt keskimäärin runsas vuosi.

KHO odottaa liikenne- ja viestintäministeriön selvitystä MTV:n valitukseen elokuun puolivälissä. MTV:n mukaan hallituksen päätöksessä ja perusteluissa on useita lainvastaisuuksia ja puutteita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.