Mainos

Myös liberaalit tyytymättömiä Egyptin hallinnon suunnitelmiin

Egyptissä liberaalien koalitio on tuominnut väliaikaishallinnon suunnitelman, jossa maahan laadittaisiin uusi perustuslaki ja järjestettäisiin uudet vaalit.

Liberaalien koalitio NSF ilmoitti lausunnossaan haluavansa esittää muutoksia suunnitelmaan. Koalitio ei kuitenkaan täsmentänyt, millaisia muutoksia se haluaa tehdä.

Egyptin väliaikainen presidentti Adli Mansur ilmoitti eilen, että pian hahmoteltavasta uudesta perustuslaista on määrä järjestää kansanäänestys.

Myös islamistinen Muslimiveljeskunta on tyrmännyt ajatuksen uudesta perustuslaista. Syrjäytetyn presidentti Mohamed Mursin kannattajien mukaan väliaikaishallinnon suunnitelman tukeminen tarkoittaisi vallankaappauksen hyväksymistä.

Väliaikaiseksi pääministeriksi nimitetty Hazim al-Beblawi tarjonnee Muslimiveljeskunnalle ministeripaikkoja väliaikaishallinnossa, kertoo nimettömänä pysyttelevä presidentin avustaja valtion uutistoimisto Menalle. Al-Beblaw aloittaa uutistoimiston tietojen mukaan neuvottelut uudesta väliaikaishallituksesta tänään.

Muslimiveljeskunnan uskotaan hylkäävän al-Beblawin tarjoukset.

Uusi egyptiläispääministeri Hazem el-Beblawi aikoo aloittaa uuden hallituksen muodostamisen keskiviikkona ja tavata liberalisen koalition johtajat Mohamed ElBaradein ja Ziad Bahaa El-Din.

(MTV3 – STT – AFP – Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.