Mainos

Myös KRP tutkii asfalttikartellia

Kilpailuviraston asfalttikartellitutkimusten mukaan epäiltyä kartellia pidettiin koossa myös uhkailemalla.

Nyt myös Keskusrikospoliisi on kiinnostunut asfalttikartellista. Keskusrikospoliisi on päättänyt tutustua kilpailuviraston keräämään rankkaan kartelliaineestoon. Poliisi on lähinnä kiinnostunut siitä, onko asfalttiasioiden hoidossa syyllistytty myös rikoksiin. Näitä voivat olla lahjonta, kiristys ja uhkailu.

Poliisin ja kilpailuviraston edustajat tapaavat ensi viikolla. Tämän jälkeen selviää, lähteekö poliisi ajamaan asiaa. Kilpailuvirasto hoitaa asiaa vain kilpailulakien kannalta, ei rikosoikeudellisesti. Kartellin toimintaa on kuvattu poikkeuksellisen härskiksi ja kovaksi.

Kuntaliitossa kartelliasian etenemistä on seurattu pitkään. Liitto onkin jo ennen sopan julkituloa opastanut kilpailuviraston kanssa kuntia parantamaan omia ostotoimintojaan ja tietojen keruuta.

- Olemme neuvoneet kuntia viemään tutkintaan jokaisen kartelliepäilyn ja tekevän siitä asianmukaisen ilmoituksen, Suomen Kuntaliiton varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen sanoo.

Kuntaliitossa ihmetellään miten kahdeksan vuotta kestänyt ja seitsemän yritystä kattanut kartelli saattoi toimia kaikessa rauhassa. Kuntaliiton mukaan yksittäisen kunnan on kuitenkin ollut vaikea seurata näin laajaa markkinahinnoittelua.

Kartelliasia etenee nyt markkinatuomioistuimeen. Poliisin osalta juttu etenee, jos kilpailuviraston laaja aineisto antaa pohjaa poliisin omille tutkimuksille.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 01.04.2004).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.