Mainos

Myös keskituloisille pääsy arava- ja korkotukiasuntoihin

Kunnat soveltavat korotettuja tulorajoja asukasvalinnassa lokakuun alusta alkaen.

Arava- ja korkotukivuokra-asuntoihin pääsee vastaisuudessa aiempaa suuremmilla tuloilla. Hallitus päätti tänään korottaa arava- ja korkotukivuokra-asuntojen tulorajoja keskimäärin 15 prosenttia. Hallituksen tavoitteena on edistää päätöksellä työvoiman liikkuvuutta.

Tulorajojen muutoksen odotetaan parantavan keskituloisten hakijoiden mahdollisuuksia saada arava- ja korkotukivuokra-asunto. Kunnat soveltavat korotettuja tulorajoja asukasvalinnassa lokakuun alusta.

Muutoksen jälkeen esimerkiksi poliisi-sairaanhoitajapariskunnan tulot mahtuvat uusiin tulorajoihin. Myös yksin asuntoa hakevan palomiehen, luokanopettajan ja bussinkuljettajan tulot mahtuvat uusiin tulorajoihin.

Esimerkiksi nelihenkisen perheen yhteenlasketut tulot voivat olla 5950 euroa kuukaudessa, 750 euroa enemmän kuin nykyisin.

Asukasvalinnan muutokset mahdollistavat myös sen, että työn perässä muuttava ruokakunta voi saada vuokra-asunnon, vaikka sillä olisi omistusasunto lähtöpaikkakunnassa.

Hallitus korotti tulorajoja edellisen kerran kaksi vuotta sitten. Tulorajat jäivät silti kireiksi, arvioi rajojen alentamista valmistellut ympäristöministeriö.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.