Mainos

Myös hovioikeus lähtee Ruandan kansanmurhajutun vuoksi Afrikkaan

Helsingin hovioikeus istuu Ruandan kansanmurhajuttua Suomen lisäksi Ruandassa ja Sambiassa. Hovioikeus ilmoitti asiasta tänään.

Kyseessä on jo toinen kerta, kun jutun käsittely vie suomalaisia Afrikkaan. Aiemmin Helsingin käräjäoikeus on istunut juttua Afrikassa.

Hovioikeuden pääkäsittely alkaa 22. elokuuta Suomessa. Syyskuussa kuitenkin hovioikeus lähtee Ruandaan, jossa kuultavia todistajia on 39. Istuntopäiviä Ruandassa on kaikkiaan kahdeksantoista.

Lokakuussa asiaa käsitellään viikon ajan Sambiassa, jossa kuultavia todistajia on viisitoista.

Matkojen jälkeen pääkäsittely jatkuu vielä Suomessa marraskuun alulle saakka.

Tuomittiin joukkotuhonnasta

Ruandalaispastori Francois Bazaramba tuomittiin viime kesänä käräjillä elinkautiseen vankeuteen joukkotuhonnasta, joka tarkoittaa tavoitetta hävittää jokin etninen ryhmä kokonaan. Tuomio on Suomessa ensimmäinen.

Puolustus on kiistänyt syytteet ja arvostellut käräjätuomiota monin tavoin. Sen mielestä esimerkiksi todistajien kertomuksia olisi saatu kiduttamalla. Myös syyttäjä on valittanut tuomiosta.

Kustannuksia jo kolme miljoonaa

Bazaramba on ollut vangittuna nelisen vuotta. Oikeudenkäynti on tähän mennessä maksanut valtiolle kolmisen miljoonaa euroa. Nyt lasku kasvaa edelleen.

Todistajien kuulemisen lisäksi Ruandassa toimitetaan myös katselmus tapahtumapaikoille.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.