Mainos

Myös Hjalliksen henkilökohtaista omaisuutta jäädytetty miljoonien edestä

Porvoon käräjäoikeus on määrännyt Harry Harkimon henkilökohtaista omaisuutta vakuustakavarikkoon halliriitaan liittyen.

Omaisuutta on vakuustakavarikossa enintään 5 750 000 euron edestä. MTV Uutiset kertoi aiemmin tänään, että Helsingin käräjäoikeus määräsi Harkimon omistaman Hjallis Promotionin omaisuutta vakuustakavarikkoon enintään 11,5 miljoonan euron edestä. 

Näin ollen vakuustakavarikon kokonaissumma nousee yli 17 miljoonaan euroon.

Sekä Porvoossa että Helsingissä takavarikoita vaati mediakonserni Sanomaan kuuluva Sanoma Trade Oy. Sillä ja Hjallis Promotionilla on kiistaa Hartwall Areenaan myyntiin liittyvissä asioissa. Asiaa ratkotaan parhaillaan välimiesmenettelyssä.

Väliaikaisten turvaamistoimien tarkoitus on turvata se, että Sanoma Trade saa varmasti saatavansa, jos asia ratkaistaan sen hyväksi.

Riidan syynä on se, että Hjallis Promotion osti 2013 Sanomalta Hartwall Areenan omistukseen oikeuttavia osakkeita ja myi ne sitten kaksi viikkoa myöhemmin eteenpäin.

Sanoma Traden mukaan Harkimo on rikkonut osakassopimusta, josta sille on aiheutunut vahinkoa saamatta jääneenä korkempana osakkeiden kauppahintana.

Harkimo on aiemmin julkisuudessa kiistänyt tehneensä kaupassa mitään väärää.

Harkimon henkilökohtaista omaisuutta koskevan Porvoon käräjäoikeuden ratkaisun mukaan Sanoma Trade Oy on saattanut todennäköiseksi, että sillä on kyseisen suuruinen saaminen asiassa. Sen mukaan on olemassa vaara, että Harkimo kätkee, hävittää tai luovuttaa omaisuuttaan tai menettelee muulla hakijan saamista vaarantavalla tavalla.

MTV Uutiset tavoitti Harry Harkimon, mutta hän ei halua kommentoida asiaa millään tavalla sen ollessa kesken. 

Myöskään Sanoma Trade ei kommentoi asiaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.