Mainos

Myös Haloselta onnittelut Medvedeville

Venäjän tuleva presidentti Dmitri Medvedev on saanut onnitteluita eri puolilta Eurooppaa. Saksan ja Ranskan hallitukset pahoittelevat kuitenkin sitä, että vaalien demokraattisuudessa oli toivomisen varaa.

Britannian pääministeri Gordon Brown toivoo puolestaan maiden välien paranevan ja yhteistyön lisääntyvän. Hän korostaa päättävänsä suhtautumisestaan Medvedevin hallintoon sen tekojen perusteella.

Halonen kutsui Medvedevin Suomeen

Presidentti Tarja Halonen on keskustellut tänään Medvedevin kanssa puhelimitse. Halonen onnitteli Medvedeviä vaalivoitosta ja totesi, että valinnalla on suuri merkitys sekä Venäjän että kansainvälisten suhteiden kehitykselle.

Presidentin tiedotteen mukaan molemmat sanovat olevansa luottavaisia, että Suomen ja Venäjän sekä maiden presidenttien hyvä yhteistyö tulee jatkumaan myös tulevaisuudessa.

Halonen kutsui saman tien Medvedevin vierailulle Suomeen. Presidentit tapaavat myös kesällä Hanti-Mansiassa suomalais-ugrilaisten kansojen maailmankongressissa, johon molemmat osallistuvat.

Viime vuosien aikana Halonen ja Medvedev ovat tavanneet kolmesti, viimeksi syyskuussa Moskovassa.

Halosen mukaan Medvedev tuntee Suomea ja on tietoinen sekä maittemme välisistä hyvistä suhteista että yhteistyöhön liittyvistä käytännön ongelmista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.