Mainos

Myös elinkeinoministeri lykkäisi vesilakia

Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen haluaisi vesilain uuteen valmisteluun. Keskustalaisessa Verkkoapilassa haastateltu Pekkarisen (kesk.) mielestä hallituksen ei ole syytä antaa sellaista vesilain uudistusesitystä, joka estäisi Vuotoksen altaan rakentamisen.

- Tehdään kunnon valmistelu ja hoidetaan asia seuraavan vaalikauden aikana, Pekkarinen sanoo.

- Ei kannata kiirehtiä sellaista esitystä, joka lukitsisi vesirakentamisen käytöt, hän lisää sanoen, että kysymys on muustakin kuin Vuotoksesta.

Pekkarinen on toinen keskustaministeri, joka painaa jarrua oikeusministeri Tuija Braxin (vihr.) valmistelemalle vesilain kokonaisuudistukselle. Brax ja vihreät vastustavat jyrkästi Vuotoksen altaan rakentamista.

Brax hiiltyi Väyryselle

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen (kesk.) sanoi aiemmin tänään Verkkoapilassa, että hän ei hyväksy esitystä, joka estää Vuotoksen altaan rakentamisen.

Ministeri Brax sanoo Verkkoapilalle, että esityksen antamisesta tänä syksynä on hallituksessa sovittu yksimielisesti ja ”karavaani kulkee”.

Oikeusministeri toteaa, että vesilaki ei kuulu ministeri Väyrysen toimialaan eikä tämä ole asiassa neuvottelija. Braxin mukaan neuvottelut ympäristöministeri Paula Lehtomäen (kesk.) ja maatalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan (kesk.) ovat sujuneet ammattimaisesti ja joustavasti.

- Nyt ollaan ihan loppusuoralla, esityksen kääntämistä odotellaan, oikeusministeri sanoo.

Hallitusneuvotteluissa sovittiin, että vesilakiesitys voidaan antaa vain yksimielisesti. Braxin mukaan yksimielisyys tarkoittaa hallitusryhmien yhteisymmärrystä, ei yksittäisten ministerien kantoja.

Väyrysen kannanottoa Brax ei halua kommentoida: - Se ei kuulu minulle. Eikä sekään kuulu minulle, mitä keskustan sisällä tapahtuu.

Lausunto-oikeudesta kompromissi?

Verkkoapilan tietojen mukaan viime vaiheessa vesilakiin on haettu kompromissia valtioneuvoston lausunto-oikeudesta. Lakiin jätettäisiin pykälä ehdottomasta luvanmyöntämisesteestä. Vuotoksen mentävää reikää etsitään mallista, jossa lupaviranomaisen tulisi ennen ratkaisuaan pyytää yhteiskunnan kokonaisedun kannalta merkittävissä hankkeissa valtioneuvoston lausunto.

Kompromissin sorvaajat arvioivat, että jos allaslupa evättäisiin valtioneuvoston myönteisestä kannasta huolimatta, se johtaisi oitis lain muuttamiseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.