Mainos

Myös Britanniassa oma sovinistiskandaalinsa

Keskon pääjohtaja Matti Halmesmäki on joutunut selittelijän osaan hänen omassa päässään harmittomaksi hauskuudeksi tarkoitetuista kommenteista.

Kohun keskellä Kesko ja Halmesmäki voivat lohduttautua sillä, että sattuu sitä muuallakin. Myös Britanniassa oli viime viikolla oma sovinistiskandaalinsa.

Televisiokanava Sky Sportsin kuuluisa jalkapallokommentaattori Andy Gray sai viime viikolla potkut hänen lausahdettuaan asiattomuuksia naiserotuomarista jalkapallon Valioliigan ottelun aikana. Osansa seksistisistä puheista sai myös jalkapalloseura West Hamin naispuolinen varapuheenjohtaja Karren Brady.

Gray ja hänen kollegansa Richard Keys kritisoivat naislinjatuomaria, epäillen, tietääkö tämä paitsiosääntöä. Keskustelu ei päätynyt suoraan lähetykseen, mutta se nauhoitettiin ja vuodettiin YouTubeen. Myös Keys sai potkut.

Seuraavaksi Keys tarttui Bradyn seksismiä käsitelleeseen lehtikolumniin.

- Kuulitko, että hurmaava Karren Brady valitti tänä aamuna seksismistä? Älä viitsi, kulta, Keys sanoi sarkastisesti.

Entisenä huippupelaajana tunnettu 55-vuotias Gray on ollut yksi Sky Sportsin johtavista jalkapalloasiantuntijoista.

Työ jatkuu al-Jazeeralla?

Bradyn ja Keysin onneksi kaikki tv-kanavat eivät ole yhtä tarkkoja korrekteista puheista.

MirrorFootball kertoi viikonloppuna, että kaksikolle on tarjottu töitä arabi-tv-kanava al-Jazeeralla. Keys oli MirrorFootballin mukaan viikonloppuna Qatarissa neuvottelemassa rahakkaasta sopimuksesta rikkaan tv-jätin kanssa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.