Mainos

Myöhästyneitä laukkuja tänä talvena kymmenkertaisesti

Finnairin mukaan myöhästyneitä matkalaukkuja on kuljetettu tänä talvena taksilla jopa kymmenkertainen määrä normaalitalveen verrattuna.

Monet lentokenttäpaikkakuntien taksit ja jakeluautoyhtiöt ovatkin tehneet ison tilin myöhästyneillä laukuilla. Useilla paikkakunnilla jakeluyhtiöt ovat kuskanneet jopa tuhansittain laukkuja.

Muun muassa Turun seudulla jälkitoimitukset lähes kaksinkertaistuivat joulukuussa. Pahoja ongelmia on ollut myös Rovaniemellä, Oulussa ja Kuopiossa.

Matkalaukkusotkut osin työilmapiirisä johtuvaa

Helsinki-Vantaan lentoaseman kerrottiin eilen olevan kriisin kourissa, kun STT:n tietojen mukaan matkustajia piinanneet matkalaukkusotkut johtuvat ainakin osin tulehtuneesta työilmapiiristä.

STT:n haastattelemat lentokenttätyöntekijät kertovat, että matkatavarapuolella jotkut ovat jättäneet töitään tekemättä tai hoitaneet hommansa huonosti - jopa tahallaan.

Finnairin talousviestinnästä vastaava johtaja Taneli Hassinen vakuutti eilen, että työilmapiiri Helsinki-Vantaan lentoasemalla on jo paranemassa. Hassisen mukaan matkatavarapalveluja hoitava Barona on kertonut ilmapiirin kuormaushenkilöstön kanssa pidettävissä viikkokokouksissa parantuneen viikko viikolta.

Joulukuussa Helsinki-Vantaalla makasi tuhansia laukkuja useiden päivien ajan. Hassisen mielestä vaikeudet johtuivat huonon sään, suuren matkustajamäärän ja työntekijöiden joustamattomuuden yhdistelmästä.

- Kun koneet olivat järjestään kaksi tuntia myöhässä, halukkuutta normaalisti korvattuihin ylitöihin ei löytynyt.

Hassinen sanoi hyväksyvänsä sen, että alihankkijoiden ongelmat kaatuvat myös Finnairin niskaan.

- Ulkoistamisprosessi on meidän, ja kyseessä on entisiä meidän konsernimme työntekijöitä. On ymmärrettävää, että ihmiset jotka ovat olleet pitkään meillä töissä ja joutuvat toiselle työnantajalle, niin sen poteminen vie hetken aikaa, Haasinen kommentoi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.