Mainos

Myllypuron viimeiset asunnot tyhjenevät tänään

Helsingin Myllypuron myrkkyalueen viimeisetkin asukkaat muuttivat tänään uusiin asuntoihinsa. Muuttokuormia pakattiin, sillä taloyhtiö siirtyy huomenna kokonaan Helsingin kaupungin omistukseen.

Osa entisistä osakkaista ja Helsingin kaupunki kiistelevät edelleen asuntojen korvaussummista sekä terveystietojen oikeellisuudesta.

Kolmisenkymmentä aiemmin poismuuttanutta asukasta riitelee edelleen korvaussummista ja harkitsee asian viemistä käräjäoikeuteen.

Helsinki on maksanut asukkaille korvauksia kaikkiaan arviolta viidestä kymmeneen miljoonaa euroa.

Asukkaat syyttävät kaupunkia myös terveystietojen salailusta.

- Minä haluaisin tähän yhteen kysymykseen vastauksen, mitä en ole neljään vuoteen saanut, että minkä takia nämä talot puretaan, jos ei ole terveydellisiä haittoja, asukas Jouko Metso kysyy.

Kaupunki kiistää väitteet, koska tutkimuksia ovat tehneet maan parhaat asiantuntijat. Terveyshaittatutkimuksiin on kulunut yli 100 000 euroa.

Alueelta on purettu jo 5 taloa ja päiväkoti. Loppujen 4 talon purkaminen voi alkaa, kun talot siirtyvät keskiyöllä kokonaan kaupungin omistukseen.

Talojen purkaminen, tutkimus, suunnittelu ja kunnallistekniikan siirto on tullut maksamaan Helsingille jo 2,4 miljoonaa euroa. Kunnostukseen, purkamiseen ja maanpuhdistukseen on varattu 13,5 miljoonaa euroa.

Työt alkavat ensi viikolla asbestin purkamisella.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 31.10.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.