Mainos

”Myllylä saanee pitää mitalinsa"

Suomen Antidopingtoimikunnan mukaan maastohiihdon olympiavoittaja Mika Myllylä ei välttämättä menetä arvomitalejaan doping-tunnustuksen takia. Toimikunnan lääketieteellinen johtaja Timo Seppälä sanoi MTV:n Kymmenen uutisissa, että Myllylän dopingrike on saattanut jo vanhentua.

-Dopingrikkomus vanhenee kahdeksassa vuodessa. On kuitenkin selvää, että sitäkin tullaan vaatimaan, että hän menettäisi mitalinsa. Luultavasti hän ei menetä, mutta juridiikka on aina hyvin kiemuraista, Seppälä totesi.

Seppälä sanoi Myllylän olleen rohkea kertoessaan keskusrikospoliisille epo-hormonin käytöstään niin sanotun STT-jutun lisätutkinnassa. Entinen hiihtotähti ei kuitenkaan ilmoittanut, milloin hän käytti dopingia.

- Tämä sinänsä rohkea teko lyö varmasti leiman suomalaisen hiihtourheilun menneisyyteen. Käytännössä leima pitäisi tietenkin lyödä koko hiihtourheiluun eli ongelma koskee myös muita maita.

KRP ei ole vahvistanut tietoa. Sen mukaan Myllylää on kuitenkin kuultu tutkinnassa, jossa KRP selvittää, valehteliko joku Suomen Tietotoimiston dopingoikeudenkäynnissä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.