Mainos

Myllykoski Paper Oy:llä ja Stora Ensolla lakkoillaan

Sekä Myllykoski Paper Oy:n Anjalankosken tehtaalla että Stora Enson Veitsiluodon tehtailla työnantaja pitää mielenilmauksia laittomina.

Paperiliiton työntekijät ovat aloittaneet vuorokauden mittaisen työnseisauksen Myllykoski Paper Osakeyhtiön tehtaalla Anjalankoskella.

Pääluottamusmies Timo Bymanin mukaan paikallinen työnseisaus on ulkopuolisen työvoiman jatkuvaa ja lisääntyvää käyttöä vastaan, kun samalla oma kunnossapidon työvoima vähenee. Tehtaalla työskentelee puolentoista sataa kunnossapidon työntekijää.

Kaikkiaan Myllykoski Paperilla on Anjalankoskella noin 700 työntekijää. Työnseisaus päättyy perjantaina klo 6. Työnantajan mukaan kyseessä on laiton lakko.

Lakko Stora Enson Veitsiluodon tehtailla

Stora Enson Veitsiluodon tehtailla Kemissä on alkanut vuorokauden kestävä lakko. Työntekijät ajoivat aamulla alas sellutehtaan ja voimalaitoksen, mikä merkitsee myös paperikoneiden pysäyttämistä.

Työnantajalle ei ole tullut lakosta tai sen syistä ennakkoilmoitusta, ja se pitää lakkoa laittomana.

Tehtaan pääluottamusmiehen Jouko Suomalaisen mukaan kyse on työntekijöiden spontaanista mielenilmauksesta, joka kohdistuu paikalliseen sopimiseen erityisesti sellutehtaalla.

-Työnantajaliitto on kävellyt paikallisten sopijapuolten ylitse.

Mielenilmauksen syynä on myös työnantajan nihkeä suhtautuminen sellutehtaan neuvotteluihin. Suomalainen kertoo, että sellutehtaan ja voimalaitoksen reilut sata työntekijää aloittivat alasajon aamukuudelta. Viitisen työntekijää vastaa yhä kaukolämmöstä, jätehuollosta sekä muista lakisääteisistä toiminnoista. Sellun ja höyryn tuotannon loputtua myös paperin valmistus lakkasi.

-Paperikoneet pysähtyivät kello 8-9:n aikaan, ja työnantaja on alkanut jalkauttaa iltavuorolaisia kotiin, eikä aio maksaa heille palkkaa, Suomalainen kertoo.

Työnantajan toimet saattavat pääluottamusmiehen mukaan muuttaa tilannetta. Tehtaan ammattiosaston toimikunta käsittelee asiaa vielä illan aikana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.