Mainos

Myllykoski Paper lopettamassa 135 työpaikkaa

Myllykoski Paper lopettaa 135 työpaikkaa. Tukitoimista ulkoistetaan lisäksi 175 henkilöä.

Myllykoski Paperin tavoitteena on irtisanoa 135 työntekijää tänään alkaneissa yt-neuvotteluissa. Neuvottelut koskevat koko paperitehtaan henkilökuntaa.

Lisäksi Myllykoski pyrkii löytämään kunnossapitoon ja suunnitteluun ulkopuolisen yhteistyökumppanin. Ulkopuolisen yhtiön palvelukseen aiotaan siirtää 175 työntekijää.

Myllykosken johto tähtää henkilöstöohjelmallaan noin 15 prosentin kustannussäästöihin. Vähennykset on määrä toteuttaa tämän vuoden aikana.

Iltapäivällä käynnistyneissä yt-neuvotteluissa käsitellään myös höyryn- ja sähköntuotannosta vastaavan Vamo Oy:n käyttö- ja palvelusopimuksen purkamista.

Yhtiön jo vuonna 2002 sulkemalla paperikoneella on myös henkilöstövähennyksiä lisääviä vaikutuksia.

Kunnossapito myydään

Kunnossapitotoiminnoista luopuminen on osa yhtiön tehostamistoimia. Myllykosken automaatiota, sähkötöitä, mekaanista kunnossapitoa ja suunnittelua koskeva liikkeenluovutus ulkopuoliselle yritykselle koskee noin 175 henkilön työpanosta. Suunnitelmana on heidän siirtämisensä vanhoina työntekijöinä uuden työantajan palvelukseen.

Toimitusjohtaja Tuomo Tuomela arvelee, että asia voidaan saada sovittua tämän vuoden kuluessa.

-Ennen päätöksiä haluamme kuulla henkilöstöä, Tuomela sanoi.

Palveluksessa 800 työntekijää

Myllykoski Paperin palveluksessa on 800 työntekijää. 135 työntekijän irtisanominen ja 175 henkilön ulkoistaminen merkitsee 310 työntekijän katoamista yhtiön palkkalistoilta.

Pohjois-Kymenlaaksossa sijaitsevalla tehtaalla valmistetaan vuodessa noin 200 000 tonnia päällystettyä ja noin 320 000 tonnia päällystämätöntä paperia. Tuotannosta 95 prosenttia menee vientiin.

Metsäteollisuuden irtisanomiset nousivat otsikoihin aiemmin tänä vuonna, kun UPM ilmoitti 3000 työntekijän supistamisohjelmasta Suomessa. Supistukset iskevät voimakkaasti nimenomaan Kymenlaaksoon, josta UPM sulkee Voikkaan tehtaan kokonaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.