Mainos

Myllykoski Paper käynnistää yt-neuvottelut

Vähennettävien työpaikkojen määrästä ei vielä ole tietoa. Myllykoski Paperin palveluksessa on 800 työntekijää.

Anjalankoskella toimiva Myllykoski Paper aloittaa yt-neuvottelut pääsiäisen jälkeen. Tehtaan toimitusjohtaja Tuomo Tuomela ei kommentoi sitä, kuinka monesta työpaikasta 18. huhtikuuta käynnistyvissä neuvotteluissa on kyse.

Tehtaalla oli maanantaina tiedotustilaisuus, jossa henkilöstölle kerrottiin yt-menettelyn aloittamisesta. Toimitusjohtaja Tuomelan mukaan syynä henkilöstön vähennystarpeeseen ovat tuotannolliset ja taloudelliset syyt.

Tuomela kertoo, että edessä olevat yt-neuvottelut liittyvät yhtiössä meneillään olevaan henkilöstöohjelmaan.

- Haluamme ensin keskustella oman henkilöstön kanssa, ennen sitä en kommentoi julkisesti asiaa, Tuomela sanoo viitaten mahdollisiin henkilöstövaikutuksiin.

Myllykoski Paper Oy:n pääluottamismies Timo Byman ei myöskään puhu mitään henkilöstömääristä, joita yt-neuvottelut koskevat. Hän toteaa, että työnantaja on käynnistänyt neuvottelut.

Tilauskanta kunnossa

Tehtaan johdon mukaan tilauskanta on tällä hetkellä hyvä. Tuotanto jatkuu tehtaalla johdon mukaan aivan normaalisti, mutta keskustelua vähennyksistä talon sisällä on käyty jo pidempään.

- Yhtiön taloudellinen tilanne ja tulevaisuuden haasteet ovat olleet myös henkilöstön tiedossa, Tuomela toteaa.

Myllykosken tilanne ei tämän hetken tietojen valossa ole yhtä dramaattinen kuin Voikkaalla. UPM ilmoitti 8. maaliskuuta sulkevansa ensi syyskuussa Voikkaan tehtaan kokonaan.

- Teemme sen eteen töitä, että voimme jatkaa. Tehtaan lopettamisesta emme puhu, mutta yksikön kustannusrakenne ja kannattavuus on saatava yhdessä sellaiselle tasolle, että pärjäämme tulevaisuudessa, Tuomo Tuomela toteaa.

Myllykoski Paperin palveluksessa on 800 työntekijää. Pohjois-Kymenlaaksossa sijaitsevalla tehtaalla valmistetaan vuositasolla noin 200 000 tonnia päällystettyä ja noin 320 000 tonnia päällystämätöntä aikakauslehtipaperia. Tuotannosta 95 prosenttia menee vientiin, pääosin Länsi-Eurooppaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.