Mainos

Myanmarin sotilasjuntta ei aio perääntyä

Kansainvälinen painostus ei ole saanut Myanmarin sotilasjunttaa perääntymään. Japani peruu Myanmarille myöntämiään avustuksia.

Myanmarin sotilasjuntta ei ole osoittanut perääntymisen merkkejä kansainvälisestä arvostelusta huolimatta. Maan virallisen lehden mukaan Myanmar jatkaa entisellä linjallaan.

EU:n ulkoministerit sopivat eilen Myanmaria koskevien pakotteiden tiukentamisesta. Japani on puolestaan ilmoittanut peruvansa Myanmarille myöntämiään avustuksia 3,3 miljoonan dollarin arvosta. Syynä on japanilaisen kuvaajan ampuminen viime kuun mielenosoitusten yhteydessä.

Japani on ollut Myanmarin suurimpia avustajia.

YK:n turvallisuusneuvosto hyväksyi viime viikolla julkilausuman, jossa se moitti Myanmarin hallituksen kovia toimia mielenosoittajia kohtaan. Samalla turvaneuvosto vaati kaikkia poliittisia vankeja vapaiksi.

"Ei poliittisia vankeja"

Myanmarin virallinen lehti New Light of Myanmar on arvostellut julkilausumaa ja kiistää, että maassa olisi poliittisia vankeja.

-Myanmarin tilanne ei muodosta uhkaa alueelliselle tai kansainväliselle turvallisuudelle, lehti kirjoittaa.

-Todellisuudessa yksikään ihminen ei ole maan vankiloissa poliittisista syistä. Vankiloissa on vain niitä, jotka ovat rikkoneet voimassa olevia lakeja.

Malesian ulkoministeri Syed Hamid Albar on vakuuttanut, ettei Kaakkois-Aasian mailla ole aikeita erottaa Myanmaria Asean-yhteistyöjärjestöstä. Ulkoministeri ilmoitti kannasta tavattuaan maassa vierailevan YK:n erityislähettilään Ibrahim Gambarin.

Syed Hamidin mukaan Burman naapureiden on tehtävä työtä sen eteen, ettei köyhä maa jää täysin eristyksiin.

Gambari pyrkii Aasian-kiertomatkallaan keräämään alueen mailta tukea yhteisiin sotilasjuntan vastaisiin toimiin. Hänen toiveenaan on päästä lähiviikkoina uudelleen myös Myanmariin.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.