Mainos

Myanmarin oppositiojohtaja vakuuttaa syyttömyyttään

Myanmarin oppositiojohtaja Aung San Suu Kyi aikoo kiistää häntä vastaan esitetyt syytteet, kun oikeudenkäynti häntä vastaan alkaa huomenna.

Suu Kyi on kertonut, ettei hän ole syyllistynyt rikokseen ja että hän on valmis käsittelemään asiaa oikeudessa.

Suu Kyi antoi lausuntonsa puolustusasianajajalleen Inseinin vankilassa, jossa hän on ollut pidätettynä viime viikosta lähtien. Suu Kyi pyysi samalla asianajajaa välittämään ystävilleen ja puoluetovereilleen terveiset, että hän voi hyvin.

Oppositiojohtaja Suu Kyitä syytetään kotiarestin ehtojen rikkomisesta. Myanmarin sotilasjuntan mukaan Suu Kyi rikkoi arestisääntöjä majoittaessaan kahden vuorokauden ajan taloonsa tunkeutunutta amerikkalaismiestä, jonka vuoksi häntä uhkaa nyt monivuotinen vankilatuomio.

Suu Kyin tukijoiden mielestä sotilasjuntta on tekaissut syytteet pitääkseen oppositiojohtajan pois ensi vuoden vaaleista.

Suu Kyin puolustusasianajaja kertoo, että 63-vuotias demokratiataistelija joutuu huomenna oikeuden eteen kotimaassaan Myanmarissa.

Hiukan yli viikko sitten epäiltiin, että oppositiojohtajan terveydentila olisi heikkenemässä, mutta tuoreiden tietojen mukaan Suu Kyi on todettu riittävän terveeksi oikeudenkäyntiä varten.

63-vuotias Aung San Suu Kyi on eräs maailman tunnetuimmista poliittisista vangeista. Hän on ollut kotiarestissa yhteensä 13 vuotta ja voittanut muun muassa Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 1992.

(MTV3-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.