Mainos

Myanmarin myrskyuhrien määrä nousee

Monsuunisateet piiskasivat tänään armottomasti Myanmarin Iravadin suistoaluetta, jonka hirmumyrsky Nargis hukutti lähes täysin kaksi viikkoa sitten. Tuhannet nälkäiset ja janoon nääntymässä olevat ihmiset raahustivat kohti kyliä ja tienvieriä toivoen kohtaavansa avustusjärjestön auton tai rekan.

- Tilanne on huonontunut merkittävästi vain kahden päivän aikana, kommentoi silminnähden järkyttynyt avustustyöntekijä uutistoimisto Reutersille samalla kun laumoittain nälkiintyneitä lapsia kokoontui huutaen hänen autonsa ympärille.

Myanmarin viranomaiset nostivat jälleen arviota myrskyn uhrien määrästä. Maan television mukaan myrsky tappoi 78 000 ihmistä. Kadoksissa on ainakin 56 000.

Aikaisemmin viranomaiset ovat kertoneet Myanmarin yli kaksi viikkoa sitten pyyhkäisseen hirmumyrskyn tappaneen runsaat 43 000 ihmistä.

Britannian viranomaiset ovat arvelleet, että kuolleiden ja kadoksissa olevien määrä saattaa nousta yli 200 000:n.

EU:n ponnistelut turhia

EU:n kehitysapukomissaarin Louis Michelin yritykset saada Myanmarin sotilasjuntta päästämään avustustyöntekijät ja välttämätön kalusto maahan valuivat tänään yhtä lailla hukkaan kuin monet aikaisemmatkin ponnistelut.

- Suhteet Myanmarin juntan ja kansainvälisen yhteisön välillä ovat vaikeat. Mutta sehän ei ole minun ongelmani. Nyt ei ole poliittisen keskustelun aika. Nyt pitää saada apu perille ja pelastaa ihmishenkiä, Michel vaati.

Myanmarin juntan mukaan avustusoperaatio sujuu mainiosti. Maan televisio kertoi jopa pääministeri Thein Seinin sanoneen thaimaalaiselle kollegalleen, että maassa ollaan jo siirtymässä varsinaisesta avustustoiminnasta jälleenrakennukseen.

Kaikki myanmarilaiset eivät tähän uskoneet, koska tuhoalueille lähetettiin vaatteita, keksejä, nuudeleita ja riisiä kuorma- ja pakettiautoilla.

- Väkeä on liikaa, meillä ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi jaettavaa. Miten hallitus voi vain olla niin kuin mitään ei olisi tapahtunut, sanoi nimettömänä pysytellyt vapaaehtoinen Reutersille.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.