Mainos

Myanmarin myrskyuhreja sotilaiden leireille

Myanmarissa buddhalaismunkit kertovat sotilasjuntan siirtäneen kymmeniätuhansia hirmumyrsky Nargisin uhreja leireille. Evakuoitujen mukaan leireillä on pulaa ruuasta ja vedestä.

Munkit toivovat, että myrskyn uhreille saataisiin kansainvälistä apua. Burmaa hallitseva sotilasjuntta ei ole päästänyt avustusjärjestöjä maahan.

YK arvioi, että Burmassa noin 550 000 ihmistä asuu edelleen väliaikaismajoituksessa kaksi viikkoa sitten iskeneen myrskyn jäljiltä.

Myanmar päästää aasialaisryhmän auttamaan

Kaakkois-Aasian maiden järjestö Asean lähettää asiantuntijaryhmän Myanmariin selvittämään hirmumyrsky Nargiksen tuhojen laajuutta. Myanmar on tähän asti kieltäytynyt päästämästä kansainvälisiä asiantuntijoita maahan.

Myös YK aikoo lähettää humanitaaristen asioiden päällikkönsä Myanmariin. Maailmanjärjestön pyrkimyksenä on suostutella Myanmarin sotilasjuntta avaamaan rajat ulkomaista apua varten.

Kirkon katastrofiapu päässyt läpi

Kirkkojen kansainvälisen katastrofiavun ACT:n paikalliset järjestöt Myanmarissa ovat pystyneet toimittamaan hätäapua maan suistoalueen syrjäkyliin. Tiedotteen mukaan mynamarilaisill on jaettu riisiä, papuja, kalasäilykettä, keittovälineitä, huopia ja suojamuoveja.

Osalla ACT:n jäsenjärjestöistä on toimintaa Myanmarissa jo ennestään, ja ne aloittivat heti avustustoimet paikan päällä. Lisäksi ACT on yhteistyössä joidenkin paikallisten järjestöjen kanssa.

Järjestöt ovat pystyneet ostamaan avustustarvikkeet Myanmarista. ACT:n mukaan näiden järjestöjen apu on tavoittanut arviolta 100 000 ihmistä hätäalueella.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.