Mainos

Myanmarin juntta pidätti tuhansia

Juntan odotetaan vapauttavan parikymmentä munkkia aamulla vapautettujen 80 munkin lisäksi. YK:n erityisedustaja ei kerro julkisuuteen keskusteluistaan juntan kanssa.

Myanmarin juntta on pidättänyt yöllä ainakin kahdeksan kuorma-autollista ihmisiä, kertovat silminnäkijät.

Kuorma-autot suuntasivat Yangonin keskustasta pois. Pidätettyjen sijoituspaikka ei ole tiedossa.

YK:n Myanmarin-ihmisoikeusvaltuutettu Paulo Sergio Pinheiro sanoi Genevessä, että pidätettyjä on tuhansia.

Juntta myös vapautti 80 munkkia, jotka oli pidätetty viime viikolla. Yksi vapautetuista kertoi, että heidät oli palautettu luostariin puolenyön jälkeen. Muiden luostarista pidätettyjen odotetaan pääsevän vapaiksi pian. Heitä on parikymmentä.

Pidätettyjä munkkeja oli kuulusteltu entisessä teknisessä oppilaitoksessa Yangonin Insein alueella, mutta ei pahoinpidelty. He olivat saaneet kaksi ateriaa päivässä.

YK-edustaja vaitonainen keskusteluistaan juntan kanssa

YK:n erityisedustaja Ibrahim Gambari ei kerro keskusteluistaan juntan kanssa julkisuuteen, sanoi hänen avustajansa Singaporessa.

Gambari laatii vierailustaan ja tapaamisestaan kenraali Than Shwenin kanssa raportin YK:n turvallisuusneuvostolle. Gambari tapasi Burman oppositiojohtajan Aung San Suu Kyin toistamiseen ennen lähtöään New Yorkiin.

Gambari pysähtyi Singaporessa ja tapasi maan pääministerin Lee Hsien Loongin aamulla. Lee on tämänhetkinen Asean-järjestön puheenjohtaja. Kaakkois-Aasian maiden järjestö on paheksunut väkivallan käyttämistä rauhanomaisia mielenosoittajia vastaan Burmassa.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.