Mainos

Myanmarin avustustyössä paljon haasteita

Myrkytuhojen runteleman Myanmarin tilanne on ollut jo ennen hirmumyrskyä vaikea. Myanmarissa paikallisia Punaisen Ristin vapaaehtoisia kouluttanut Suomen Punainen Risti katastrofivalmiuden neuvonantaja Heikki Väätämöinen näkee maan avustustyössä paljon haasteita.

- Nyt tarvitsee saada paikanpäälle tilapäissuojia, vettä, ruokaa. Sitten ruvetaan katsomaan pidemmälle aikavälille, että se avuntarve ja saatavuus jatkuu.

Maan sotilasjuntta on ilmoittanut käännyttävänsä maahan tulleita ulkomaisia pelastustyöntekijöitä. Väätämöinen toteaa paikalle pääsyn olleen vaikeaa jo pitkään ja se tulee olemaan sitä jonkin aikaa.

Väätämöinen kertoo, että varsinkin jokisuistoalueella missä suurimmat tuhot on tapahtunut, jo pelkkä puhtaaveden saatavuus normaalisti on iso ongelma ja se tulee olemaan yksi päällimäisiä tekijöitä tulevien viikkojen aikana.

- Myanmarissa avuntarvetta näkee kun liikkuu maaseudulla ja kääntää päätä, sen erottaminen siitä mikä on pyörremyrskyn aiheuttamaa pitkällä tähtäimellä ja mikä on normaalia tulee olemaan haaste, Väätämöinen sanoi Huomenta Suomen haastattelussa.

Vaikeuksia tulee olemaan ensi viikon kuluessa myös kentälle pääsyssä ja fyysisissä esteissä kuten kuljetusjärjestelmän paikalle saamisessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.