Mainos

Myanmar lopettaa lehtien ennakkosensuurin

Myanmar ilmoittaa lopettaneensa kotimaisen median sensuurin. Viimeisenä sensuurista vapautettiin poliittiset ja uskonnolliset lehdet. Niiden ei tästä päivästä lähtien tarvitse lähettää artikkeleitaan sensuurilautakunnan tarkastettavaksi ennen julkaisua.

Viime vuonna valtaan noussut siviilihallinto on purkanut vaiheittain maan tiukkaa ennakkosensuuria. Vuosi sitten kesäkuussa päätettiin, ettei vähemmän kiistanalaisia julkaisuja enää sensuroida. Nyt sensuurista vapautui 80 poliittista ja kuusi uskonnollista julkaisua.

Tästä huolimatta yksityisten omistajien sanomalehdet ovat yhä kiellettyjä, ja valtion lehtien kerrotaan muuttuneen vain vähän sotilasjuntan ajoista.

Lisäksi ennakkosensuuri koskee yhä elokuvia, kertoo viestintäministeriön virkamies. Televisiotoimittajat kysyvät edelleen ministeriöltä neuvoja arkaluontoisten asioiden uutisoimiseen.

Sotilasjuntan aikana Myanmarissa ylläpidettiin ennakkosensuuria, joka koski kaikkia julkaisuja perinteisistä sanomalehdistä laulujen sanoituksiin ja jopa lasten satuihin. Myanmarin julkaisuja sensuroitiin lähes 50 vuoden ajan.

(MTV3 - STT - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.