Mainos

Muuttotappioita myös pääkaupunkiseudulla

Muuttoliikettä ei tapahdu vain syrjäseuduilta ruuhka-Suomeen. Myös monet etelä-Suomen kaupunkilähiöt ovat kärsineet muuttotappioita laman jälkeisessä liikehdinnässä.

Tilastokeskuksen Sunnuntairaportille tekemän selvityksen mukaan pääkaupunkiseudulta löytyy yllättävän paljon muuttotappioalueita.

Maaseutu tyhjenee kaupunkeihin - siinä perinteinen käsitys muuttoliikkeestä. Syrjäseudut toki tyhjenevät, mutta muuttoliike on vivahteikkaampi.

MTV:n Sunnuntairaportti selvitti kuntien väliset muutot kolmen vuoden ajalta. Tilastokeskus etsi Suomesta neliökilometriruudut, jotka ovat kärsineet eniten muuttotappiota kuntien välisessä muutossa.

Suuri osa ruuduista osuu Etelä-Suomenkaupunkien lähiöihin.

Kärjessä on Kouvolan ja Valkealan rajaruutu, Lahden lähistöllä on useampia tappioruutuja. Joukossa on pienten kuntien keskustaajamia. Yllättävän moni muuttotappioruutu osuu Helsingin seudulle.

Esimerkiksi Vantaan Hakunila ja Helsingin Jakomäki ovat halpojen asuntojen aluetta, mistä moni muuttaa pois, kun rahaa kertyy.

Helsingin Kallion väentungoksessahuomaa, miten vuokrasääntelyn purkaminen on parantanut kaupunkien keskustojen asuntotilannetta. Suurimman muuttovoiton neliökilometrit ovatkin suurimpien kaupunkien ytimissä.

Kantakaupunkialueet vetävät väkeä ja työpaikat keskittyvät. Moni opiskelija on vaihtanut kirjansa koulupaikkakunnalle, se näkyy luvuissa. Herkimmin muuttavat naiset ja koulutetut, viime vuosien aikuismuuttajista joka neljännellä on ollut korkeakoulututkinto.
(MTV3-Jussi Eronen)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.