Mainos

Muuttoliikeseminaari haki lääkkeitä maaseudun autioitumiseen

Pohjois-Karjalan maakuntajohtaja Tarja Cronbergin mielestä tarvitaan uutta aluepolitiikkaa ehkäisemään muuttoliikettä. Keinoiksi hän esittää korkean osaamisen yksiköiden siirtymistä pois Helsingistä ja telemaattisten palvelujen sekä maaseudulla tehtävän etätyön tukemista.

-Siirtämällä osaamisyhteisöjä ei Tekesin rahoja tarvitsisi kiintiöidä alueellisesti. Parhaimmat hakemukset voisivat jatkossakin voittaa, mutta niiden alueelliset merkitykset korostuisivat, Cronberg sanoi Joensuun yliopiston täydennyskoulutuskeskuksen tänään järjestämässä muuttoliikeseminaarissa.

Cronberg rohkaisisi tuen avulla telemaattisia yrityksiä siirtymään muuttotappioista kärsiville alueille. Etätyön tuella ja mahdollisesti myös verovapaudella hän edesauttaisi sellaisten kylien säilymistä, joiden elämänmenon muuttoliike uhkaa lopettaa.

Seminaarissa nähtiin huolestuttavana se, että nyt muuttavat pois myös sellaiset koulutetut nuoret, joilla on työtä. Paluumuuttoa taas on vaikeuttamassa palvelujen leikkaaminen. Mikäli kunnan peruspalvelut eivät ole kunnossa, niin sen on vaikea saada paluumuuttajia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.