Mainos

Muuttoliike USA:sta Kanadaan paisuu

Kanadan-tutkimuksen yhdistyksen apulaisjohtajan mukaan muuttointo Kanadaan mm kertoo, etteivät yhdysvaltalaiset pidä kotimaansa turvallisuustilanteesta, nykyisestä politiikasta eivätkä Irakin sodasta.

Yhdysvalloista Kanadaan muuttavien ihmisten määrä on kasvanut merkittävästi viime vuosina.

Yhdysvaltalainen ABC-uutiskanava kertoo verkkosivuillaan, että Kanadaan muutti viime vuonna lähes 11000 yhdysvaltalaista, mikä oli enemmän kuin 30 vuoteen.

Kanadan-tutkimuksen yhdistyksen tilastojen mukaan muuttajia oli viime vuonna lähes kaksinkertainen määrä verrattuna vuoteen 2000.

Yhdistyksen apulaisjohtajan Jack Jedwabin mukaan Kanadaan muuttajien määrä ylitti kymmenen tuhannen rajan viimeksi vuonna 1977.

-Suurin osa heistä muutti, jotta he eivät joutuisi sotimaan Vietnamissa, hän kertoo.

Jedwabin mukaan nykyisen muuttoinnostuksen syyt liittyvät myös politiikkaan. Hän ei usko ihmisten tulevan Kanadaan työn perässä, sillä muuttajat ovat korkeasti koulutettuja.

-He tulevat siksi, etteivät pidä nykyisestä politiikasta, Irakin sodasta eivätkä kotimaansa turvallisuustilanteesta. Kanada on Yhdysvaltoihin verrattuna stressitön paikka. Ihmiset tuntevat olonsa turvallisiksi täällä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.