Mainos

"Muut tarjoavat haaleaa Saludoa pahvimukista ja viipaleen Elannon pullaa"

Perussuomalaisten Timo Soini myöntää puolueensa hyötyvän kuntaliitoksista.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sanoo, että häntä viedään nyt ympäri maata "kuin litran mittaa", sillä kuntavaalien alla Soinin nimi ja naama ovat vahvaa valuuttaa ympäri maata.

Soini piti perinteisen poliittisen palopuheen ilman vahvistinlaitteita tänään Rovaniemen Lordi-aukiolla.

-Muut tarjoavat haaleaa Saludoa pahvimukista ja viipaleen Elannon pullaa. Kansa haluaa kuulla kuitenkin poliittisen puheen, Soini perusteli puheenpitoa perussuomalaisten eduskuntaryhmän kesäkokouksen toritilaisuudessa.

Perussuomalaiset sijoittivat kesäkokouksensa Rovaniemelle, sillä puolueella on vaikeuksia saada Pohjois-Suomesta ehdokkaita kuntavaaleihin. Soini sai Rovaniemeltä presidentinvaaleissa tuhatkunta ääntä, ja niiden voimin saisi kuntaliitoksen vuoksi 75-paikkaiseksi kasvatettuun valtuuston useita paikkoja, jos olisi vain ehdokkaita.

Soini myöntää, että kuntaliitokset hyödyttävät perussuomalaisia. Muutamissa kunnissa valitaan kuntaliitosten takia väkimäärään nähden ylisuuret valtuustot ja äänikynnys on alhaalla. Salossa listoille saatiin viisi ehdokasta, kun Soini lupasi lehti-ilmoituksessa henkilökohtaisesti tulla ottamaan ilmoittautumisia vastaan.

Budjettivaatimukset perinteisempiä

Jos perussuomalaisten ehdokashankinnassa käytetäänkin uudenlaisia markkinointikeinoja, niin puolueen toiveet valtion ensi vuoden budjettiin ovat sitäkin perinteisemmät. Eduskuntaryhmän vaatimuslistalla on lisää rahaa maanteihin ja junaratoihin, tukea maaseudun julkiselle liikenteelle, metsäalalle lisää koulutuspaikkoja ja parannusta maatalouden toimintaedellytyksiin.

Perussuomalaisten vaatimuksissa muistetaan myös sotaveteraanien kuntoutus ja muutkin ikääntyneiden palvelut. Vaatimusten rahoittamiseksi perussuomalaiset ovat valmiita tinkimään muun muassa kehitysyhteistyömäärärahojen kasvusta ja valtion velan lyhentämisestä sekä veronkevennysten suuruudesta.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Raimo Vistbacka sanoo, että suurituloiset eivät veronkevennyksillään hyödytä suomalaista yhteiskuntaa, koska raha sijoitetaan muualle kuin kulutukseen. Kevennykset pitäisi siksi kohdistaa alle 3 000 euroa kuussa ansaitseville.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.