Mainos

Muumion osia myytiin netissä

Faarao Ramses II:n hiuksista pyydettiin internetissä 2000 euroa. Myyjä, muumioita entisöineen tutkijan poika, on nyt pidätetty Ranskassa.

Kairon Egyptiläisessä museossa oli tänään tungosta, kun valokuvaajat yrittivät kuvata faarao Ramses II:n jäännöksiä: hiuksia ja pellavaisia käärinliinan paloja. Ne palasivat takaisin kotiin Egyptiin oltuaan 30 vuotta Ranskassa ja jonkin aikaa myös myynnissä internetissä.

3200 vuotta vanha muumio vietiin Egyptistä vuonna 1976 Ranskaan, koska sitä uhkasi harvinainen sienitauti. Muumiota käsitellyt ranskalaistutkija kuitenkin varasti siitä osia itselleen ja säilytti niitä kotonaan. Tutkijan kuoltua hänen poikansa Jean-Michel Diebolt laittoi muumion osat myyntiin internettiin. Esimerkiksi faaraon hiuksia olisi saanut omakseen 2000 eurolla.

Diebolt on nyt pidätettynä Ranskassa.

Egyptiläisten mukaan laiton myynti paljastuu internetissä aina.

- Meillä on vakoilijoita kaikkialla maailmassa ja he informoivat meitä asioista, joita et ikinä uskoisi. Kiitämme myös Ranskan viranomaisia yhteistyöstä, Egyptin muinaisesta kulttuuriperinnöstä vastaava viranomainen Zahi Hawass sanoi Kairossa tänään.

Ramses II hallitsi Egyptiä 1270-1213 ennen ajanlaskumme alkua.

(MTV3-APTN)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.