Mainos

Mutkaton kotiruoan puolestapuhuja

Mitä tänään syötäisiin? -ohjelman isäntä ja kokki on monesta ruokaohjelmasta tuttu Aki Wahlman. Aki on mutkattoman, helpon ja herkullisen kotiruoan puolestapuhuja.

Videoreseptejä yli vuoden pyörineen ohjelman sivuille on kertynyt jo melkein 300. Mies reseptien takaa ei osaa nimetä mittavasta joukosta yhtä suosikkia, mutta haluaa nostaa esiin erityisesti leivonta-aiheiset reseptit.

– Ne ovat kyllä todella hyviä. Tuntuu välillä, että ihmiset vähän pelkäävät leivontaa. Ehkä he ajattelevat, että se on jotenkin vaikeaa ja menee helposti pieleen. Mutta kyllä sitä kannattaa kokeilla!

– Toinen juttu mitä suosittelen, ovat nuo etniset reseptit meidän teemaviikoilta. Niitä kannattaa testata rohkeasti, varsinkin kun kauppojen raaka-ainevalikoimat ovat kasvaneet paljon. Mutta ehkä jättäisin nämä sitten talveksi, nyt kannattaa nauttia tuoreista suomalaisista raaka-aineista, Aki vinkkaa.

Reseptejä kaikentasoisille kokkaajille

Mitä tänään syötäisiin kerää Akin mukaan runsain mitoin kehuja nimenomaan helposti lähestyttävien reseptiensä ansiosta. Tätä ruokaohjelmaa tehdään arjen ehdoilla.

– Positiivista palautetta saadaan siitä, että ruoka on tyyliltään arkista. Monissa kokkausohjelmissa ne reseptit ovat jotenkin sellaisia liian hienoja, ammattikokeille tehtyjä. Mitä tänään syötäisiin -ohjelmassa tehdään ruokaa, jota kaikki pystyvät tekemään, mies kertoo.

Hyvän arkiruuan salaisuus on Akin mukaan tutuissa resepteissä, joita voi sitten ryydittää uusin maustein.

– Kannattaa tehdä sitä, mitä osaa. Siihen vanhaan tuttuun reseptiin voi sitten lisätä uusia elementtejä, kokeilla rohkeasti. Eikä sitä pidä hävetä, että oikoo mutkia käyttämällä puolivalmisteita. Joskus ruoka pitää saada pöytään nopeasti, ja se on ihan okei. Tärkeintähän on se, että saadaan porukka yhdessä pöydän ääreen, kokki tuumaa.

Akin omat arkiherkut vaihtelevat päivittäin ja etenkin vuodenaikojen mukaan.

– Nyt on esimerkiksi kiva tehdä kevätsipulista juttuja. Vähän aikaa sitten teimme paljon parsaruokia ja kala-aikana syödään runsaasti silakkaa. Oma kulloinenkin arkiruoka-suosikki määräytyy aika pitkälti tarjonnan mukaan.

Teksti: Heini Nieminen
Kuvat: MTV3

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.