Mainos

Mustikka kypsyy Etelä- ja Keski-Suomessa

Mustikkasadosta arvioidaan tulevan keskinkertaista parempi. Sateisten säiden johdosta ensimmäiset tatit ovat saapuneet metsiin.

Etelä- ja Keski-Suomessa päästään pian käsiksi mustikkasatoon. Jos kesäsää pysyy normaalina, kypsyy mustikka Etelä- ja Keski-Suomessa 13.-19. heinäkuuta, ennustaa Metsäntutkimuslaitos Metla.

Pohjois-Karjalan pohjoisosissa, Kainuussa ja Peräpohjolassa mustikka kypsyy seuraavalla viikolla ja Lapin tuntureilla heinä-elokuun vaihteessa.

Metla arvioi tämän kesän mustikkasadon olevan keskinkertaista parempi. Useimmissa mustikkakasvustoissa hallavaurioita ei ole esiintynyt ja pölytys on onnistunut. Puolukasta ja suomuuraimesta on puolestaan odotettavissa keskinkertaiset sadot.

Suomuurain kypsyy tänä vuonna lähes samanaikaisesti mustikan kanssa eli 15.-21. heinäkuuta. Puolukka kypsyy Etelä- ja Keski-Suomen eteläosissa 16.-22. elokuuta, jos kesäsää pysyy normaalina. Oulun ja Lapin lääneissä marjat kypsyvät elo-syyskuun vaihteessa.

Viime päivien sadesäät ovat suosineet sienirihmastojen kasvua, ja ensimmäiset tatit ovat ilmestyneet metsiin. Muutamia lehmän-, männynpunikki- ja männynherkkutatteja on löydetty Hämeestä, Etelä-Savosta ja Pohjois-Karjalasta. Löydöt ovat aikaisia, mutta eivät tavattomia.

Koivuvaltaisiin metsiin ilmestynee heinäkuun alkupuolella keltavahveroita sekä koivu- ja keltahaperoita. Istutuskuusikoihin odotetaan nousevan monien himoitsemia herkkutatteja ja mäntykankaille männynherkkutatteja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.