Mustikka cupcakes

Mustikoista leivotaan nyt iki-ihania kuppikakkuja. Kokeile amerikkalaisia cupcakes-leivonnaisia myös muilla maistuvilla marjoilla.

Mustikat sisältävät hyviä flavonoideja ja maukkaisiin leivonnaisiin kuitua tuovat kauraleseet. Alla olevalla ohjeella valmistuu 40 minuutissa 16 keskikokoista tai 10 isoa leivosta.

Taikina:

3 munaa
1 munan keltuainen
2 dl tummaa ruokokidesokeria
1 dl juoksevaa (pullo)margariinia
3 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
½ dl Myllyn Paras Kauraleseitä
2 tl leivinjauhetta
1 dl kevyt kermavalmistetta (7 %)
2 dl mustikoita

Kuorrutus:

1 munan valkuainen
1 prk (200 g) Philadelphia-tuorejuustoa
3 rkl (tummaa) sokeria
1 tl vaniljasokeria

Koristeluun:

1–2 dl mustikoita

Vaahdota munat, keltuainen ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon taikinan muut ainekset ja sekoita varovasti tasaiseksi. Jaa taikina muffinivuokiin, esimerkiksi tukeviin paperi- tai foliovuokiin tai silikonivuokiin.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia muffinien koosta riippuen. Valmista kuorrutus. Vaahdota valkuainen ja sekoita siihen huoneenlämpöinen tuorejuusto.

Mausta kuorrutus sokereilla. Levitä kuorrutus jäähtyneiden kakkusten päälle, koristele mustikoilla.

VINKKI: Kauraleseiden tilalla voit käyttää Kuidukas Kolmen Viljan Leseseosta.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat