Mainos

Linnan juhlat, mustat tontut ja... YMCA!

Anarkistien koolle kutsuman Mustien tonttujen mielenosoituksen dramaattisin hetki koettiin jo heti Tehtaankadulla. Kello oli silloin noin varttia vaille kuusi.

Musiikkilaitteilla lastattu kuormuri pysähtyi. Pari niittirotsista tyttöä oli hyppäämässä lavalta alas, kun kuorma-auto nytkähti liikkeelle. Toinen selvisi jaloilleen, toinen teki mäkihyppääjämäisen pyllykosketuksen Tehtaankadun katukiveykseen.

Eiran sairaala oli aivan vieressä, mutta onneksi sinne ei kenenkään tarvinnut mennä.

 

 KUVA: Tehtaankadulla

Mielenosoituksesta ei ollut ilmoitettu poliisille etukäteen. Kun lähtöpaikka kuitenkin oli kaikkien tiedossa, niin poliisejakin oli paikalla runsaasti. 

Homma oli poliisin hanskassa alusta alkaen: jämpti poliisimies keltaisissa heijastinliiveissä marssi mielenosoittajien keskuuteen ja mukakysyen ilmoitti kuuluvalla - mitään megafonia ei tarvittu - äänellä : "Käykö kaikille reitti Tehtaankatu, Laivasillankatu, Eteläranta?".

Kukaan ei sanonut vastaan ja niin sitten marssittiinkin. Maijat edellä ja perässä. Letkassa oli mukana myös pari poliisin lainaamaa bussiakin, jotka oli oikeusasiamiehen smash asem -moitteiden evästämänä varustettu pisuaareilla.

Hurjin ilmestys oli ehdottomasti miekkarikuormuri. Se tuprutteli muutaman kilometrin matkalla päästöt, joissa varmaan 60-lukulainen neuvostopanssarikin olisi jäänyt kakkoseksi. Se siitä ilmastonmuutoksen vastustamisesta.

Näitä kuokkavieraita, katutaiteidenöitä, euromaydayta, smashasemeita yms. miekkareita on tullut vuosien varrella tullut seurattua lukuisia, mutta tämän vuotisista mustista tontuista voi todeta, että Vapun jeesusmarssitkin ovat olleet hurjempia tapahtumia.

Mikäs siinä. Hyvähän se on, että mieltä osoitetaan ja erityisesti se, että sitä saa osoittaa.   

 

 KUVA: Havis Amandalla

"Pitäkää linnanne, kadut ovat meidän", mielenosoittajat huusivat Havis Amandan nurkilla.

Joopa joo.

Mutta vielä kysymys: Mitä yhteistä mielenosoittajilla ja linnan juhlijoilla oli?

Vastaus: Nuorten miesten kristillinen yhdistys.

Eteläranta kympin kohdalla miekkarikuormurin äänentoistosta pärähti soimaan Village Peoplen kestohitti Y.M.C.A.

Saman biisin tahtiin oli illalla jammailtu myös linnassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.